Újra gyermekáldás elé néz Katalin hercegné

Már hivatalos: jön a második baba Vilmosnál és Katalinnál!

Egy ideje már terjedtek a folyosói pletykák, de biztosat senki sem tudott, a királyi család tagjai és a bennfentes alkalmazottak pedig mélyen hallgattak. Most nyilvánosan megerősítették: Katalin hercegné újra gyermeket vár!

2014.09.08 12:20ma.hu

Vége a találgatásoknak, immár hivatalos, hogy Katalin hercegné a második gyermekével várandós, a bejelentést maga a Clarence House tette meg a Twitter-oldalán. A királyi rezidencia szűkszavú közleményben erősítette meg a már egy ideje terjedő folyosói pletykákat, ebből mindössze annyi derül ki, hogy érkezik a második baba. "Cambridge hercege és hercegnéje örömmel jelentik be, hogy a Cambridge-i hercegné a második gyermekét várja" - mindössze ennyi, és egy aláírát szerepel a kiposztolt üzenetben.

Katalin alig több mint két éve adott életet első fiának, György hercegnek, aki jelenleg harmadik a trónutódlási sorban, a jövőre érkező csöppség pedig közvetlen utána fog következni, még hátrébb taszítva ezzel Vilmos herceg öccsét, Harry herceget. A hercegné az első terhességét meglehetősen nehezen viselte, vészes rosszullétekkel, úgynevezett hyperemesis gravidarummal küzdött, így derült fény az állapotára is: a kórházi ápolása miatt nem volt lehetőség az ilyenkor szokásos időt kivárva titokban tartani a hírt.

A brit sajtó kérdésére a Clarence House megerősítette, hogy Katalin ismét orvosi kezelés alatt áll, bár nem tudni, hogy rosszullétei ezúttal is aggasztó méretet öltenek, vagy csupán elővigyázatosságból felügyelik az állapotát. Az mindenesetre biztatóan hangzik, hogy egyelőre nem kellett kórházba szállítani, hanem a Kensington Palotában tartózkodik - de az is biztos, hogy a hétfőre szervezett oxfordi látogatáson Vilmos egyedül fog részt venni.

David Cameron miniszterelnök az elsők között gratulált a hercegi párnak az újabb gyermekáldás hírére, de a világhálót máris elárasztották a gratuláló sorok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.