Belehalhatott volna a fiú a csípésekbe

Életet mentett a harci kutya: méhraj támadt a kisfiúra

Akár bele is halhatott volna a 8 éves kisfiú a méhcsípésekbe, ha nem jut időben haza és onnan a kórházba, de a bátor kutyája, Hádész magával vonszolta a mozdulni képtelen gyereket.

2014.09.01 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dan

Egy ház mögötti fa körül játszottak a gyerekek, amikor a nagyjából tízfős csoport egyik tagja véletlenül rálépett egy korhadt fára, felzavarva ezzel egy egész méhrajt, amely azonnal támadásba lendült. A gyerekek többsége még időben el tudott menekülni, ám a 8 éves Jesse-Cole Shaver legalább 24 méhcsípést szedett össze néhány másodperc alatt, ami miatt összeesett és nem tudott elmenekülni. Miközben a többi gyerek lélekszakadva futott el egy közeli töltés mögé, Jesse tehetetlenül feküdt a földön, testében pedig egyre jobban szétterjedt a fullánkokból származó méreg.

Az orvosok szerint akár halálos is lehetett volna a 24 méh csípése, főleg akkor, ha a kisfiú nem kap időben orvosi segítséget. Szerencséjére azonban ott volt vele a hűséges pit-bullja, Hádész, aki felismerte a veszélyt, és megragadta kis gazdája nadrágját, azt kezdte húzni, hogy feljusson a gyerekkel az emelkedőn. "Felhúzott a füvön, aztán megállt, hogy a hátára másszak, és elvitt az anyukámhoz" - mesélte később az oregoni kisfiú a KPTV helyi tévécsatorna műsorában.

Nemcsak Jesse volt veszélyben, hanem a nővére, a 14 éves Jasmine is, akit ugyan csak öt csípés ért, viszont mivel allergiás a méhcsípésre, akár már egy is halálos lehetett volna neki. Édesanyja elmondása szerint két injekciót kellett neki azonnal beadni, hogy megelőzzék a testén kialakuló duzzanatokat.

A gyors elsősegély után a két gyermeket azonnal a Williamette Falls-i kórházba vitték, az orvosok még a gyerekek haja közül is méhfullánkokat húztak ki. Pár órával később szerencsére mindkettőjüket hazaengedték, és bár Hádész is kapott néhányat a méhek támadásából, mostanra ő is jól van - számolt be a Daily Mirror. Jesse édesanyja azt mondta, a fiának nem lett volna elég ideje magától, hogy hazaérjen, ezért egyértelmű, hogy a kutyának köszönheti az életét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.