Nem tudta tartani az automata fegyvert

9 éves kislány ölte meg a lövészoktatót - véletlenül

Halálosan megsebesítette az oktatót egy 9 éves kislány, aki egy nyaralás közben látogatott el egy lőtérre, hogy kipróbálja a lövészetet, mielőtt az események váratlan fordulatot vettek.

2014.08.27 14:29ma.hu
Fotó: YouTube

A szülők által készített felvételt erőteljesen cenzúrázták, csak a sorozatlövésre állított géppisztoly hangja hallatszik rajta, de még így is megrázó a tudat, hogy ez a kerregő hang egy férfi életébe került - véletlenül. A 9 éves kislány a szüleivel a Las Vegastól 40 km-re lévő White Hills lőtéren akart megismerkedni a lövészettel és egy rövid leckét venni a pisztolyok kezeléséből, amiben Charles Vacca helyi oktató volt a segítségére.

Addig nem is volt semmi baj, míg az Uzi egyes lövésre volt állítva, még az is hallható, ahogy a 39 éves férfi elmagyarázza a kislánynak, hogyan álljon be a lövéshez, a gyermek pedig célzott és elsütötte a fegyvert. Aztán Vacca azt mondja: "most menjen teljesen automatán", közben átállította az elsütő szerkezetet sorozatlövésre és visszaadta a kislánynak - a következő jelenetet pedig már csak a szülők beszámolójából, illetve a nyilvánosság számára nem látható, de valójában rögzített eseményekből lehet tudni.

A kislány nem számított a gyors egymásutánban kivágódó lövedékek ellenerejére, ami kifordította a kezéből a fegyvert, és mivel az továbbra is automatán lőtt, több golyót beleeresztett a korábban a hadseregben szolgáló, de már visszavonult családapába. A veterán katonát azonnal kórházba szállították, de a fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy még aznap este belehalt. A Mohave megyei seriff, Jim McCabe "kísértetiesnek" nevezte az esetről készült videófelvételt.

A kislány és szülei - akik épp nyaralás közben haladtak át a területen és útközben ugrottak be a lőtérre - nem sérültek meg az incidens során. A területen engedéllyel, törvényesen működik a lőtér, és mivel egyértelműen baleset történt, a rendőrség nem indított eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.