Almának hitte a bedobott teniszlabdát

Gyötrelmes halál: teniszlabdától múlt ki a víziló

Keresi a német rendőrség azt az állatkerti látogatót, aki egy teniszlabdát dobott a vízilovak területére, és ezzel a viccesnek talált mozzanattal megölte a Maikel nevű állatot.

2014.08.27 08:32ma.hu
Fotó: Frankfurti Állatkert

Az állatkerti gondozók elmondása szerint gyötrelmes kínok közepette múlt ki Maikel, a frankfurti állatkert vízilója. A 39 éves állat négy napig szenvedett, és senki sem tudta, mi baja, míg a pusztulása után fel nem boncolták: egy látogató által bedobott teniszlabdát nyelt le, amit valószínűleg összekevert egy almával, és az elzárta a beleit. A szerencsétlen állat múlt csütörtökön délelőtt esett össze és meghalt a vízben, ahol párja, Petra kétségbeesetten próbált újra meg újra nekiúszni és a lökéseivel felkelteni.

Maikelt tavaly az állatkerti látogatók a kedvencüknek szavazták meg, a gyermekek pedig különösen szerették a szelíd természete és a termetéhez képest kecses úszása miatt. "A legjobb egészségnek örvendett, úgyhogy őszintén meg voltunk lepve" - mondta prof. Manfred Niekisch, az állatkert igazgatója. "Az állatorvosok minden tőlük telhetőt megtettek érte, de nehéz volt rájönni, mitől szenved a 2000 kilós állat. A hatalmas mérete miatt nem lehetett ultrahanggal megvizsgálni kinn a terepen, ezért a teniszlabdát még megtalálni is esélytelen lett volna, nemhogy eltávolítani."

A teniszlabda, ami Maikel pusztulását okozta (Fotó: Frankfurti Állatkert)

A boncolást épp azért rendelték el, mert nem lehetett tudni, mi okozta az addig makkegészséges állat pusztulását, és az állatkert dolgozói aggódtak a többi vízilóért. Maikelt a hesseni állami patológiai laborba vitték, ahol többnyire csak bűncselekmények áldozatául esett embereket boncolnak, de ezúttal kivételt tettek. A vizsgálat után már nem volt kérdés, hogy az emberi felelőtlenség okozta a víziló halálát, így most már a frankfurti rendőrség is különleges osztaggal eredt az egyelőre ismeretlen elkövető nyomába. Ha sikerül megtalálni azt, aki Maikel gyilkosa volt, az állatvédelmi törvény alapján számíthat vádemelésre.

"Ő igazán fájdalmas halált halt. Ez egy rendkívül ostoba és mérhetetlenül kegyetlen dolog volt, teniszlabdával etetni egy olyan állatot, mint ő volt" - jegyezte meg Dr. Anne Nesseler patológus, aki a boncolást vezette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.