Jön az első hazai Kacsafutam!

A hétvégén elrajtolnak a kacsák a Dunán!

Augusztus utolsó napján végre hazánkba is elérkezik az idei nyár egyik legszórakoztatóbb családi eseménye, a Kacsafutam, amelyen több száz kacsrajongó és persze számos híresség is elindítja a gumikacsáját.

2014.08.27 12:29ma.hu

Augusztus 31-én a Budai felső rakparton, a Margit-híd és a Batthyányi tér közötti szakaszon, élőben szurkolhatunk a több tízezer sárga gumikacsának a versenyen. A Kacsafutamot megelőzően a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében látványos vízi felvonulást is láthatnak az érdeklődők sárkányhajókkal, kajakosokkal és kenusokkal.

A futamot követően az AKVÁRIUM Klubban, az Erzsébet téren várnak mindenkit a szervezők a korábbi X-Faktor győzteseinek, Kocsis Tibornak, Oláh Gergőnek és Danics Dórának a minikoncertjével.

A látványos derbit nemcsak a rakpartról izgulhatják végig az érdeklődők, a Mahart is indít egy Kacsafutam-néző hajót – a hajó vasárnap 12.45-kor indul a Vigadó térről, és oda is érkezik vissza ˜–, így akik a Mahart jegypénztárában jegyet váltnak, azok a Táncsics hajó fedélzetén élvezhetik a több tízezer kacsa versenyét.

A megvásárolt kacsákat augusztus 29-ig adhatják le a kacsaárusító pontokon, csak a leadott kacsák indulhatnak a versenyen.

Fotó: Redlemon

A program

13:30 Vízi felvonulás
14:00 Kacsafutam
16:00 X-Faktor győzteseinek minikoncertjei az AKVÁRIUM Klubban

A futamról

A gumikacsák versenye a ’90-es évek óta tartja lázban a világot, és mindenhol hatalmas tömegeket mozgatott meg. Rengeteg óriási sikerű kacsafutamot rendeztek már, többek között Ohióban, Coloradóban, de Ausztráliában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is igazi hagyomány lett a jótékonysági eseménysorozat, amely végre hazánkba is megérkezik.

A Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek. A hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja. A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz célba érő kacsa tulajdonosa értékes ajándékokat vihet haza – autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.