12 éve "gyakorolja" a leggyorsabb ágyazást

Lehet tőle tanulni: rekordidő alatt csinálta meg az ágyat a szobalány

12 éve dolgozik szállodákban, ezalatt becslések szerint mintegy 120 ezer ágyat húzott át a szobalány, aki most hivatalosan is felállította a világ leggyorsabb ágyazásának rekordját.

2014.08.23 11:55ma.hu

Több mint egy évet kellett várnia a hivatalos értesítésig, de immár tényleg Andrea Warner neve szerepel a világ leggyorsabb ágyazása kategóriánál a Guinness Rekordok Könyvében - végre megérkezett a megerősítés a tavalyi világcsúcs-kísérlet után. A 42 éves wellingborough-i szállodamenedzser 2013. június 20-án vett részt a londoni Vauxhall hotellánc által szervezett nyílt bajnokságon, ahol kicsivel több mint 1 percre volt csupán szüksége egy ágy elkészítéséhez.

A versenybe a lepedő, a takaró és két kispárna felhúzása és megfelelő elhelyezése tartozott, végül egy díszpléd leterítése. Bár a katonaságnál aligha ment volna át az ellenőrzésen Warner ágyazása, a lepedő nem kicsit maradt ráncos, a takarót pedig nem kellett gondosan visszahajtogatni, hogy ne lógjon le az ágyról (nálunk a szállodák többségében szépen elrendezve találjuk a takarókat a szobába lépéskor), azért így is figyelemre méltó a szobalány 74 másodperces teljesítménye. A legtöbb időt egyébként szemmel láthatóan a paplanhuzat gombjaival töltötte el.

Fotó: YouTube

A rekordkísérletet a helyszínen mintegy 200 főből álló közönség és persze egy négytagú, stopperórákkal felszerelkezett zsűri követte figyelemmel - utóbbiakat az Amatőr Labdarúgó Szövetség "kölcsönözte" a kísérlethez. Bő egy évvel később a Guinness hivatalnokai elismerték a most bevezetett új kategória első győzteseként a szobalányt.

Andrea elmondta, hogy 12 éve dolgozik szállodában, ezalatt nagyjából 120 ezer ágyat kellett előkészítenie a vendégek számára. "Nem tudom elhinni, hogy történelmet írtam azzal, hogy a világon elsőként húztam fel egy franciaágyat rekord 74 másodperc alatt. A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy napon én leszek a rekorder!" - ujjongott Warner.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.