Hatalmas méretű pókot talált a férfi

Ezzel a pókkal se szeretnénk sokan találkozni...

Nem trükkfelvétel és még csak nem is optikai csalódás, a pók tényleg olyan hatalmas, mint amilyennek tűnik: csőhálós póknak hívják, és csak a teste elérheti a 2,2 centimétert.

2014.08.22 19:29ma.hu
Fotó: YouTube

Van, akinek talán a legrosszabb rémálmot jelentheti, de egy vadvilág-rajongó számára maga a mennyország, ha egy ilyen példányra bukkan a fészerében. Az angryrhyno felhasználónevű fickó a Channel-szigeteki Jersey-ben álló kamrájában fedezte fel a csőhálós pók fészkét, majd egy hosszú háncsdarabbal addig piszkálta a hálót, míg a pók végre kidugta előbb a lábait, aztán egészen a fészek széléig kimerészkedett, hogy megnézze, ki zavarja a nyugalmát.

A tudományos körökben Segestria Fiorentina névre hallgató nyolclábú kifejlett példánya hímeknél akár a 22 mm-t is elérheti, nőstényeknél "csak" 15 mm, de ez csak a teste, és hol vannak még a lábai! Jó hír, hogy alapvetően ez a faj a Földközi-tenger térségében őshonos, a rossz viszont az, hogy a XIX. századi kereskedelem következtében néhány példány valahogy bekerült Nagy-Britanniába is, ahol most már egész szép számban elterjedtek. Az meg már nincs is annyira messze, reméljük, errefelé nem telepednek meg tömegesen!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.