Nagymamájától tanult főzni a színésznő

Pokorny Lia összemixeli a nagymamát az okostelefonnal

Pokorny Lia imád kísérletezni a konyhában, és bár kedvencei a magyaros ízek, minden gasztronómiai újdonságra nyitott. A nagymamájától tanult kreativitáshoz azonban mindig jól jön egy kis segítség.

2014.08.22 13:29ma.hu

A főzés fontos szerepet játszik a színésznő életében, hiszen a családot, az otthont idézi minden egyes konyhában töltött perc. Ételkészítés közben bátran elengedheti fantáziáját és kedvére kalandozhat a különleges szokások, hagyományok között.

Apukám szakács és anyukám is nagyon ügyes a konyhában, az első főzéssel kapcsolatos élményeim mégis a nagymamámhoz kötődnek. A nagyi ugyanis a húsleves cérnametéltjét is kizárólag saját kézzel gyúrta, majd késsel vágta. A rétese illatát pedig szinte ma is érzem, és rögtön beugrik a kép, ahogy a tésztáját nyújtja az asztal sarkán” – nosztalgiázott Pokorny Lia, aki szívesen emlékszik vissza a közös gyerekkori főzésekre. A színésznő azt is elárulta, hogy bár rengeteg dolog inspirálja, néha ő is tanácstalan, mi legyen a vacsora.

Fotó: Redlemon

Családtagoktól, jó barátoktól, szerelmektől újabb és újabb fogásokat, praktikákat tanultam. Elég korán kialakult bennem egy erős igény, késztetés, hogy kísérletezzek a konyhában. Ha mégis bizonytalan vagyok, vagy valami teljesen új ételt szeretnék kipróbálni, az okostelefonomat hívom segítségül. Az interneten, főzőblogokon különleges, általam sosem próbált receptkülönlegességekre bukkanhatok vagy egy megszokott, megunt ételt dobhatok fel valami új megoldással”– mondta el Lia, aki szerint a főzés attól olyan élvezetes, hogy az ötleteit, tapasztalatait bárki megoszthatja másokkal.

Bár Lia is szeret új dolgokat kipróbálni, közel sem olyan extrém az ízlése a főzés terén, mint kisfiának volt régen. “A fiam négy éves korában imádott a konyhában forgolódni és sütiket készíteni velem. Ő adta az instrukciókat, hogy miből mennyi kell, én pedig csináltam, amit mondott, elvégre ő volt a séf. Egy esetre élénken emlékszem, amikor megunta a hétköznapi hozzávalókat, mint a liszt, tojás, cukor, reszelt alma és gyümölcsök, és meg akarta bolondítani valamivel a receptet. Utasítására bele kellett borítanom egy jó adag fekete, szemes borsot a tésztába. Mikor elkészült, természetesen a fiam kóstolta meg először, jó nagyot harapott a borsos sütiből. Mondanom sem kell, hogy azóta nem erőlteti a borsot az édességekbe” – idézte fel nevetve Pokorny Lia.

Lia a piacról szerzi be a hozzávalókat, amikor csak teheti. Az illatos gyümölcsök és friss zöldségek mindig helyet kapnak a színésznő kosarában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.