Poldi bácsi megint nyugdíjba ment volna?!

A tolvajok, akik egy egész kertnyi gyepet loptak el

Gyepet szerezni nem könnyű, főleg egy egész udvarra valót, ezt jól tudjuk Janikovszky Éva óta, de ki gondolta volna, hogy manapság is élnek Poldi bácsik, akik nyugdíj után füves udvarra vágynak?!

2014.08.21 19:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/satit_srihin

Csak a gyep... az a szép, "ződ" gyep... Poldi bácsinak is nagyon hiányzott, hát még annak az ismeretlen angolnak mennyire szüksége lehetett rá, akinek két nőismerőse - feltehetően anya és lánya - felkerekedett, és egy előudvarból szedték fel az egész gyeptégla-halmot! Egy biztos: amikor a szépségszalont üzemeltető Bobby Stacey felszereltette a házára a kültéri biztonsági kamerákat, nem gondolta, hogy egyszer még a szomszédja segítségére siethet a felvétellel.

A 61 éves férfi szerint néhány napja reggel öt óra körül tűnt fel a két nő, és sietős mozdulatokkal elkezdték felszedni a füvet Mr. Stacey szomszédja előtt. "Szégyellnivalóan vicces volt, nem tudtam abbahagyni a nevetést. Nagyjából olyan 40 perc, vagy egy óra lehetett, a felénél megálltak és a kerítésre ülve elszívtak egy cigit" - mesélte a férfi, bár arra nem tért ki, hogy a jelenetet élőben nézte-e végig és ő forgatta a kamerát (és ez esetben miért nem értesítette sem a szomszédját, sem a rendőröket), vagy a kamera mozgáskövetővel van ellátva, és amiatt fordult a nők után, Stacey úr pedig utólag kacarászott a felvétel láttán.

Mindenesetre utólag megkérte a szomszédot, hogy nézze meg ő is a felvételt, hátha felismeri az elkövetőket, aztán az egész videót átadta a lancashire-i rendőröknek, ők pedig most a lakosság segítségét kérik. A lopás egyébként nem valami nagy volumenű vagyont jelent, Stacey szerint az egész gyep alig 30 fontba - 11-12 ezer forint - kerülhet, így nem is érti, miért kockáztatta a két nő a szabadságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.