Mennyire bevállalósak a magyar celebek?

Hajdú Péter és Szabó Zsófi öntött és utalt: hozzánk is megérkezett a jegesvödör!

Gönczi Gábor az eredeti kiírás szerint teljesítette az Ice Bucket Challenge-et, Hajdú éter és Szabó Zsófi viszont újabb alapítványokat vont be a világszerte hódító adakozós-bevállalós játékba.

2014.08.21 08:29ma.hu

Az eredeti szabály szerint az Ice Bucket Challenge, azaz a Jegesvödör Kihívás kihívottjai az ALS-ben szenvedőket segítő alapítványt támogatják, induláskor ez az amerikai szervezetet jelentette, ám amikor Magyarországra is elérkezett a világszerte egyre népszerűbb kezdeményezés, természetesen a hazai érintettek támogatása is célkeresztbe került. Az ALS, azaz az amiotrófiás laterálszklerózis egy súlyos idegrendszeri elváltozás, melynek során az akaratlagosan mozgatható izmok irányításáért felelős idegsejtek fokozatosan elsorvadnak, így a beteg eleinte csak néhány hétköznapi mozdulatot képtelen elvégezni, majd állapota romlásával előbb teljesen lebénul, végül a légzőizmai is megbénulnak és ez okozza a halálát.

Erre a betegségre igyekeznek felhívni a figyelmet azok a hírességek, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez. A kihívás lényege, hogy vagy egy vödör jeges vizet kell a kihívottnak a fejére borítani, vagy át kell utalnia egy összeget az ALS alapítvány számlájára - ez utóbbit természetesen akkor is megteheti, ha előtte már öntött. Emellett fontos feltétel még, hogy az akciót videóra kell venni, és meg kell nevezni három további kihívottat, akiknek 24 óra áll rendelkezésre, hogy ők is öntsenek vagy fizessenek.

Gönczi Gábor öntött (Fotó: RTL Klub/Fókusz)

A kihívást Gönczi Gábor a keddi Fókusz záróakkordjaként, élő adásban teljesítette, most pedig kíváncsian várjuk, hogy megérkezik-e az a bizonyos videó a csatornához Palvin Barbitól, Ákostól és Dzsudzsák Balázstól - a szabályok szerint már el kellett készülniük, így tényleg csak a bemutatás van hátra, vagy a bejelentés, hogy átutalták a támogatást a betegség magyar érintettjei számára.


Némileg módosított viszont a szabályokon Hajdú Péter és az általa kihívott Szabó Zsófi, akik már csak 1 kihívottat neveztek meg, a támogatást pedig nem az ALS-es betegeknek, hanem egyéb alapítványoknak küldték, előbbi Hujber Feri kihívását elfogadva öntötte le magát jeges vízzel, de ettől függetlenül 20 ezer forintot küldött a Tűzoltó utcai Gyermekklinika javára, utóbbi pedig a Bátor Tábort támogatta ugyanekkora összeggel, miközben szintén vállalta a jeges víz okozta sokkot is. A staféta azóta Kasza Tibinél van, akiről cikkünk születésének pillanatában még nem tudni, vajon a jeges vizet vagy inkább a fizetést választja, de a döntésig még van közel 13 órája, úgyhogy izgatottan várjuk mind az ő, mind Gönczi kihívottjainak reagálását!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.