13 és 14 évesek

Odavan a nép a kínai Harcoló Fiúkért

Fellépésekre szóló felkérések tucatjait kapja a világ legfiatalabb fiúbandája, a kínai TFBOYS, amelynek több tízmilliónyi rajongója van országszerte.

2014.08.18 13:18MTI
Veres zászló, sziklafal, harcos fiúk (Fotó: YouTube/Mainland China)

The Figthing Boys (TFBOYS), avagy "a harcoló fiúk" a "kínai Wikipédia", a Baidu információi szerint 2013-ban alakult három taggal. Vang Jün-kaj 14 éves, Vang Jüan és Ji Jang-csienhszi pedig 13, vagyis a világ legfiatalabb befutott fiúbandájának tekinthetők.

A fiúk zsenge koruk ellenére egy szerelemről szóló dallal váltak ismertté idén tavasszal, és azóta több slágerrel nyerték meg a kínai közönség szívét.

A fiatalok hatalmas népszerűségnek örvendenek a kínai médiában és közösségi portálokon: televíziós fellépésekre, jótékonysági gálákra is hívják őket, a legnagyobb kínai mikroblogon, a Sinán rajongói oldalukhoz több mint 1,6 millió követő csatlakozik.

A TFBOYS ugyanakkor a jelek szerint a nemzetközi porondot is szeretné meghódítani: a fiúk a Kínában blokkolt Twitteren és YouTube-on is megtalálhatók, rajongói oldalaik japán és thai nyelven is elérhetők. A csapatnak népszerűsége növekedésével mind több kritikusa is akad. Legtöbben azt a kérdést teszik fel: a fiúk kamerák elé állítása nem egyenlő-e az illegális gyerekmunkával.

A legsikeresebb klip - némi Andersenes utánérzéssel:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.