A Soffi zenekar alapítótagja volt

33 évesen győzte le a méhnyakrák Pete Zsófi énekesnőt

Rockzenész-körökben nem volt titok, hogy Pete Zsófi, aki házasságkötése óta az Urbán Zsófia nevet viselte, méhnyakrákkal küzd. Bár optimistán állt a betegségével szemben, végül elvesztette a csatát.

2014.08.17 21:11ma.hu

Fotó: YouTube

Mindössze 33 éves volt, amikor a méhnyakrák végleg legyőzte Pete Zsófit, vagy ahogy házasságkötése óta hívták, Urbán Zsófit. A jazz szakon tanult énekesnő alapítótagja volt a Soffi nevű punk-rock zenekarnak, Doba Dani basszusgitárossal és Urbán Laca dobossal. Az énekesnő az őt jól ismerők szerint mindvégig pozitívan gondolkodott az esélyeiről, ám sem az optimizmusa, sem a kemény küzdelme nem volt elég ahhoz, hogy felülkerekedjen a gyilkos kóron: vasárnap hajnalra a betegség diadalmaskodott. Férje mellett kisfia is gyászolja - no meg a több ezernyi rajongó.

Az énekesnő halálhírét a Hammerworld című rockhonlap tette közzé, egyúttal emlékeztettek arra, hogy néhány éve egy rövid játékfilm is készült a zenekarról Vigyázz Zsófi címmel, ezt a 2012-ben elhunyt Hazai Attila rendezte. A 2004-ben alakult zenekarnak egyetlen nagylemeze jelent meg 2008-ban, a Sugarpunk című album legismertebb száma a Green Light, amit az MR2 is gyakran játszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.