Háborognak a lottónyertesek - és joggal!

"Ez átverés!" - kevesebbet kaptak a négytalálatosok, mint a hármasok

Felháborítónak tartják, egyúttal becsapva érzik magukat a brit nemzeti lottósorsolás nyertesei, hogy a 4 szám eltalálása kevesebb pénzt jelentett számukra, mint a háromtalálatos játékosoknak.

2014.08.15 15:39ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Alaposan feldühödtek a brit lottójátékosok, miután észrevették, hogy a négyesekre a nemzeti szerencsejáték-szervező kevesebbet fizet egyenként, mint a háromtalálatos szelvényekre. Utóbbiaknak 25 font (9700 forint) ütötte a markát, míg aki négy számot talált el a hatból, annak csupán 15 fontot (5800 forint) fizettek nyereményként. A 74 éves Elizabeth Wildon is felháborodottan magyarázta a Metro című brit lapnak, hogy a statisztikák szerint 1 az ezerhez az esély arra, hogy valaki négy számot találjon el, mégis tíz fonttal kevesebbet kapott, mint azok, akik ennél könnyebb találati arányt értek el.

A különös helyzet a lottótársaság szerint azért alakulhatott ki, mert a szokásosnál jóval több ember talált el három számot, a kiírás értelmében viszont ez a nyereményalaptól függetlenül automatikusan 25 font jutalmat jelent, és a hiányzó összeget a négytalálatosok számára fenntartott részből csoportosították át. Nekik viszont nincs minimálisan meghatározott nyereményük, ők tényleg az összegyűlt pénz és a négytalálatos szelvények számának arányában kapják a nyereményt.

Hasonlóan csalódott a 63 éves, már nyugdíjba vonult pedikűrös, Lyn Blakemore is, aki nemcsak hogy helytelennek érzi ezt a számítási módot, de kijelentette azt is, hogy nem érdemes játszani. Többen megjegyezték, hogy ez az eset most rámutatott a National Lottery szisztémájának hibáira, a 70 éves Jim Naven pedig azt mondta, hogy ha az egyik csoport nyereményét a másik rovására határozzák meg, azzal nagyon sok ügyfelet veszíthet a társaság.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.