Boszorkány "gyógyította" az áldozatot

Belehalt a férfi a goblinűzésbe

A falu boszorkánya azt állította, egy titokzatos zöld lény okozza az öreg családfő betegségét, és az az egyetlen esélye, ha azt elpusztítják - csak közben a beteg is belehalt.

2014.08.15 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Pokoli kínok közt halt meg egy 72 éves férfi, alig negyed órával azután, hogy egy boszorkány "gyógyító" elpusztította a titokzatos szörnyet, ami a betegségét okozta. Az afrikai Zimbabwe egyes területein máig nagy hagyománya van a különféle babonáknak, így nem csoda, ha Punish Mhlanga családtagjai a férfi betegségét látva úgy gondolták, azt a szomszédok okozták valamilyen átokkal, és orvos helyett egy boszorkányt hívtak hozzá.

A "gyógyító" azonban azt állította, hogy Mhlanga saját magát betegítette meg, és lehetetlen meggyógyítani őt, kivéve, ha elpusztítják a goblint - amiről csak annyit lehet tudni, hogy a férfi valamilyen háziállatáról volt szó. A művelet megkezdésekor állítólag figyelmeztette a családtagokat arra, hogy akár belehalhat a beteg is, ők mégis vállalták a kockázatot. A sajtóbeszámolók arra nem térnek ki, hogy valójában mi történt és hogyan is zajlott az állítólagos gyógyítás, csak azt lehet tudni, hogy Mhlanga vért kezdett hányni, és 15 perccel később már halott volt.

Egyelőre nem tudni, indítanak-e eljárást akár a boszorkány, akár a családtagok ellen a Mhondogoriban történt tragédia kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.