Mindent kipróbált, még az ovis teát is

Óvóbácsinak csapott fel Puskás Peti

A gyerekek játékait, az alacsony kézmosójukat, de még az igazi ovis teát is letesztelte Puskás Peti, aki néhány órára kipróbálhatta, hogy milyen egy óvodai és bölcsődei csoport felügyelőjének lenni.

Puskás Peti óvóbácsinak állt képgaléria

2014.08.14 09:47ma.hu

Kevesen tudják, hogy Puskás Peti ismertté válása előtt bébiszitterként is dolgozott - noha nem volt hozzá végzettsége. Majdnem egy évig vigyázott egy külföldi család gyermekére, és bár nagyon élvezte ezt a munkát, inkább a színház mellett döntött. Most, néhány év elteltével visszahúzta a szíve a gyerekek közé. Néhány órára "óvóbácsivá" alakult, a pomázi Mackó-Kuckó Óvoda és Bölcsőde csöppségeivel játszott.

Ide azonban már felkészülten érkezett, a Klebelsberg Kuno Szakközépiskola tanárai gyorstalpalón mutatták be neki a kisgyermekgondozók feladatait. "Még ez a rövid oktatás is nagyon hasznos volt, megkönnyítette a dolgom. Szerencsére nagyon aranyosak voltak a gyerekek is, meglepően hamar befogadtak, és jót játszottunk együtt. Fociztunk, csúszdáztunk, kosárlabdáztunk és babáztunk is az udvaron, több kis pajtásom is akadt, aki ottlétem alatt végig a sarkamban volt.

A galériához KATT a képre!

Sikerélmény volt, hogy ilyen jól fogadtak a gyerekek, a nevelők mondták is, hogy kevés embernek nyílnak meg ennyire. A játék mellett az intézmény dolgozói segítettek belelátni, hogy milyen felkészültség, tudás és szenvedély kell ahhoz, hogy elláthassa valaki ezt a feladatkört" - mondta Puskás Peti, aki a közös játék után egy kicsit a bölcsisek bőrébe bújt.

Meglátogatta a csoporttermeket, leült az étkező apró székeire, kipróbálta az apró kézmosókat és egy igazi ovis teát is megivott. A színész-énekes nem véletlenül érdeklődik ennyire a kisgyermekgondozók munkája iránt.

"Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindenre kell odafigyelnie egy kisgyermekgondozónak. Mindig is csodáltam őket, szerintem fantasztikus munkát végeznek. A szakiskolás gyorstalpaló annyira megtetszett, hogy még én magam is elgondolkodtam azon, hogy talán elvégzek egy ilyen tanfolyamot. Ki tudja, ha nem is helyezkednék el a szakmában, még a saját gyermekemnél is hasznát vehetném" - tette hozzá Peti.

Az évtizedek óta óvodavezetőként dolgozó, szakmai könyvek és saját pedagógiai program szerzője, Patócsné Zsuzsa szerint is neki való ez a szakma. Szerinte jól látszik, hogy Peti nagyon könnyen teremt kapcsolatot a gyerekekkel, ami óriási adottság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.