A dohányzás tényleg öl

E-cigit szívott, mikor felrobbant és meghalt

A dohányzás tényleg öl, és az e-cigi sem életbiztosítás, bár az orvosok nem egészen olyan halálnemmel riogatnak, amilyen a 62 éves férfival végzett.

2014.08.08 19:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Belehalt a robbanásba a 62 éves férfi, amikor az e-cigaretta felrobbant a kezében, majd a belőle kicsapó lángok egy pillanat alatt átterjedtek a férfi mellett álló oxigénpalackra is. Hogy pontosan mi okozta a férfi halálát, arra egyelőre még nincs egyértelmű magyarázat, a tűzoltók csak annyit mondtak, hogy az angliai Merseyside körzetben lévő Wallaseyben már holtan találtak a nappaliban ülő áldozatra, a tűz viszont a hálószobában volt.

A körzetben az elmúlt év vége óta ez már a kilencedik olyan tűzeset, amit az e-cigi használatával lehet összefüggésbe hozni, a hatóságok ezért kampányt indítanak, hogy felhívják a figyelmet a füstjelző fontosságára, valamint arra, hogy mindig a megfelelő eszközöket - például töltőt - kell használni az elektromos cigarettapótlékhoz. A mostani tragédiával kapcsolatban Myles Platt területi vezető elmondta, hogy szinte biztos, hogy nem az e-cigi saját töltőjét használta a férfi - számolt be a Metro című brit lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.