Senkinek nem kellettek a maradványok

Öngyilkos szektatagok 36 éves hamvaira bukkantak

Az öngyilkos jonestown-i szekta 9 tagjának maradványait találták meg a Delaware állambeli Dover városának egy volt ravatalozójában. A hatóságok nem értik, hogy a hozzátartozók miért nem kérték ki a maradványokat az elmúlt 36 évben.

2014.08.08 18:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/topstep07

A hamvakat tartalmazó tárolóedényeket törvényszéki szakértők vették birtokba. "Nem tudjuk, miért nem kérte ki senki a hamvakat" - mondta Kimberly Chandler, az Egyesült Államok keleti partvidékén fekvő Delaware szövetségi állam belbiztonsági szóvivője. Chandler azt is elmondta, hogy igyekeznek felkutatni a még élő hozzátartozókat.

A Jim Jones vezette Népek Temploma szekta több mint 900 tagja halt meg egyetlen nap alatt, amikor a mentális problémákkal küzdő szektavezér öngyilkosságra szólította fel híveit 1978-ban a guyanai őserdőben felépített Jonestownban. A szekta korábban San Franciscóban működött.

A ciánnal elkövetett tömeges öngyilkosság napján Jones és követői meggyilkolták Leo Ryan kongresszusi képviselőt és kísérőit, akik a szektával kapcsolatos visszásságok kivizsgálására érkeztek Jonestownba. A holttesteket megtalálásuk után Guyanából a doveri katonai légi bázisra szállították, ahol azonosították és felkészítették őket a temetésre. Egyenlőre nem tudni, hogy a most megtalált hamvakat miért őrizték a doveri ravatalozóházban.

"Igazi sokkot okozott az, amit találtunk" - hangsúlyozta a doveri rendőrség szóvivője az elfelejtett emberi maradványok felbukkanása kapcsán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.