Élvezné az életet, ha hagynák

Zuschlag János újabb hat évet kapott

Hiába szedte össze magát a kecskeméti börtönből hatéves büntetése után szabadult volt baloldali politikus, a kálváriája nem ért véget.

Fekete BMW vitte el Zuschlag Jánost >>> képgaléria

2014.08.08 11:48ma.hu

Zuschlag János egykori MSZP-s országgyűlési képviselő szerint az emberek irigysége, rosszindulata egy újabb hat év börtönnel felér. A népszerű közösségi oldalon kiírta magából minden fájdalmát:

"Kedves Barátaim
Köszönöm mindenkinek az aggódást, de már összeszedtem magamat, ettől függetlenül az emberek irigysége, rosszindulata egy újabb hat év börtönnel felér. Nem akarok senkitől elnézést kérni, mert élek és nem egy hajléktalan szálon senyvedek. Akinek nem tetszik a saját élete, az rájöhetne, neki sem lesz jobb, ha másokkal szemben rosszindulatú. Senkinek sem lesz több pénze, ha beszólogat nekem, ha akadályozza a boldogulásomat.
"

Virtuális bemutatás

A panaszos Facebook-posztot az alábbi kép követte:

Fotó: Facebook


Így és ezért ült 6 évet


A Szegedi Ítélőtábla 2011. január 31-én hozott jogerős ítéletében másodfokon két és fél évvel mérsékelte az első fokon, az akkor még Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kiszabott fegyházbüntetést.

Az elsőfokú eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra és a közügyektől való eltiltásra ítélte, amelyet a másodfok lényegesen enyhített, mert a vagyonelkobzást nem rendelte el a táblabíróság.

A Szegedi Ítélőtábla a volt politikust társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat.

Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő büntetésébe beszámították az előzetes letartóztatásban eltelt időt is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.