Cigarettát csempészett a kezelésre a beteg

A beteggel együtt robbant fel a gép - a család a kórházat hibáztatja

A család a kórházat hibáztatja, amiért egy magasnyomású oxigénkamrában felrobbant a hozzátartozójuk, a balesetért viszont a beteg is felelős lehet, mert öngyújtót vitt a zárt gépbe.

2014.08.01 08:29ma.hu
Fotó: GD Sina TV

A rokonok a kórház felelősségét firtatják, amiért nem vették észre, hogy a 65 éves beteg egy öngyújtót csempészett be a ruhájában a nagynyomású oxigénkamrába, amiben egy korábbi fejsérülését igyekeztek kezelni. Liu Hung a második kezelésére érkezett a dél-kelet-kínai Nanxiong város népi kórházába, ahol az első alkalomhoz hasonlóan befektették őt a 100%-os oxigént tartalmazó kapszulába, majd elindították a gépet és a személyzet elhagyta a szobát. A férfi ekkor vehette elő az öngyújtót, amivel a feltételezések szerint egy cigarettára szeretett volna rágyújtani, de erre már nem volt lehetősége, mert a következő pillanatban hatalmas robbanás rázta meg a kamrát.

A balesetben a beteg azonnal meghalt, teste és arca a családtagok elmondása szerint "úgy nézett ki, mint egy sült malac". Bár a kezelést végzők szerint az oxigénkeverék, amit használnak, önmagában nem tűzveszélyes, a kamra belső borítása könnyen lángra kaphatott és úgy vélik, ez okozta a robbanást. A romok átvizsgálása közben a tűzoltók egy olvadt öngyújtót találtak, ez alátámasztja a feltevést, miszerint a beteg maga okozta a tragédiát.

A nagynyomású oxigénkamrát olyan esetekben szokták használni, amikor a gyorsabb sebgyógyulásra van szükség, a több oxigén ugyanis serkenti a gyógyulásért felelős sejtek működését. Yong Wan, a kórház szóvivője megerősítette, hogy Liu Hung már átesett egy kezelésen, ami jól működött, de további kezelésekre volt még szükség. "Azt feltételezzük, hogy valószínűleg ő úgy döntött, hogy a második kezelésre megpróbál egy cigarettát becsempészni és ott elszívni, ahol nem látják, mivel a dohányzás a kórház egész területén tilos" - magyarázta a szóvivő.

Bár egy különösen drága berendezés ment tönkre a beteg miatt, a kórház mégis részben magára vállalta a felelősséget, mondván, nem figyelmeztették Mr. Liut, hogy a dohányzás vagy az öngyújtó használata veszélyes lehet. Most a családdal a kompenzáció mértékéről tárgyalnak - számolt be a kínai sajtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.