Bombázásban halt meg az anyja

Csak három napig élt, pedig csodababának tartották

Egy bombatámadásban vesztett életét a 8. hónapban járó terhes nő, magzatát azonban az orvosoknak sikerült sürgősségi császármetszéssel kiemelni. Mégsem élhetett sokáig.

2014.07.31 13:29ma.hu
Fotó: Twitter

Csak három napig élt a baba, akinek anyját egy bombatámadás ölte meg Gázában, a nyolchónapos magzatot sürgősségi császármetszéssel emelték ki belőle és amilyen gyorsan csak lehetett, inkubátorba tették. A vasárnap világra jött kislányra, akit anyja után Shimah névre kereszteltek, sokan csodababaként tekintettek, aki reményt ad az állandó harcok közepette is, de a Deir al-Balah város elleni izraeli légitámadás hatásai az ő apró szervezetének még túl soknak bizonyultak, így kedden feladta a küzdelmet az életért.

Nagyanyja, Mirfat Qanan a hétvégén még könnyes szemmel mondta, hogy tragédia volt elveszíteni a lányát, de a másik szeme örül, mert nagymamává vált. Néhány napon belül újra gyászolnia kell.

A legfrissebb adatok szerint a július 8-án kezdődött invázió óta több mint 1300 palesztin vesztette életét a harcokban, egynegyedük még gyerek volt, és 53 izraeli katonát öltek meg a konfliktusban - emlékeztetett a Daily Mirror című brit lap. Mint írták, Shimah korai halála élesen emlékeztet mindenkit a konfliktus szörnyűségeire. "Azt hiszem, ez a legszomorúbb dolog, amit a három hete tartó értelmetlen harcokban láttam" - írta a Twitteren egy elemző.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.