Az időjárásért se szeretjük Angliát

Udvariasak, de túl sokat isznak - tényleg ilyenek a britek?

Világszerte ötezer fiatalt kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak Angliáról és az angolokról, a felmérés pedig meglepő eredményt hozott. Íme, ilyennek látják a külföldiek az angolokat.

2014.07.30 12:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Udvariasak, de túl sokat isznak a britek, és az éghajlat is fekete pont a külföldiek szemében - derült ki a British Council friss felméréséből. A fiatal külföldieket leginkább az ország kultúrája vonzza, 46 százalékuk szerint a legjobb brit tulajdonság az udvariasság és a jó modor, ezt követi a műveltség, a hozzáértés, a barátságosság és a humorérzék - ez lett az eredménye annak a felmérésnek, amelynek során mintegy 5000 embert kérdeztek meg Brazíliában, Kínában, Németországban, Indiában és Amerikában.

A vizsgálatban részt vevő 18-34 év közötti fiatalok 27 százaléka úgy vélte, hogy a britek "túl sokat isznak", 23 százalékuk pedig bírálta a "rossz étkezési szokásaikat". A megkérdezettek szerint - ezúttal már britek is voltak köztük - az Egyesült Királyság a második legvonzóbb ország a világon, az első az Egyesült Államok és Ausztrália, a negyedik Franciaország, az ötödik pedig Olaszország.

A fiatalok fagyosnak találják az angol klímát, mégis vonzza őket az ország történelme és kultúrája, amelynek ikonjai a szemükben William Shakespeare, II. Erzsébet királynő és David Beckham futballista. "Bár büszkének kell lennünk kultúránk és műveltségünk jó hírére a világban, bizonyos rossz tulajdonságaink még mindig léteznek" - mondta John Worne, a brit kultúrát és nyelvet népszerűsítő British Council stratégiai igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.