A 60-as évek óta nem használták

Eladó a világ legnagyobb ketchupospalackja

Az illinois-i Collinsville víztornyát díszítették fel úgy, hogy az a torony alatti épületekben egykor gyártott ketchup egy palackját ábrázolja.

2014.07.29 16:45MTI
Forrás: Wikipedia

A világ legnagyobb ketchupos palackjának nevezik a városban a tornyot. A 65 éves, 52 méter magas, tájképi jelentőségű toronyért és a hozzá tartozó raktárépületekért Larry Eckert tulajdonos 500 ezer dollárt (116 millió forint) kér.

A 380 ezer literes toronyban sosem tároltak ketchupot, nem is használták azóta, hogy az 1960-as években elköltözött onnan a Brooks-gyár, mely a Brooks Old Original Rich and Tangy Catsup márkájú szószt készítette. Ez a felirat díszíti most a torony csúcsát.

Amikor 1993-ban le akarták bontani, a védelmére alakult csoport megmentette az út menti nevezetességet. A csoport alapítója, Judy Demoisy szerint csodálatos lenne, ha a tornyot egy ketchupmúzeum használhatná, hiszen a ketchup "globális szósz".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.