Nyugodt lélekkel...

Szuper gyerektábor - Észak-Koreában? Megmutatjuk!

Alapos felújítás után ismét megnyílt kedden a Szongdovon Nemzetközi Gyermektábor, amelyben idén több mint háromszáz kisiskolás és kamasz nyaralhat Oroszországból, Kínából, Vietnámból, Írországból és Tanzániából.

2014.07.29 12:14MTI

Nyári tábor Észak-Koreában? Különösnek tűnhet, de van ilyen: óriási vízi csúszdákkal, saját stranddal, videojátékokkal és röplabdapályákkal. Meg persze a néhai nagy vezérek, Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il gyermekekkel körülvett bronzszobraival.

A táborozók nyolc napot töltenek főzéssel, fürdéssel, csónakázással és az észak-koreai gyerekekkel való barátkozással. Az észak-koreai kormány által erősen szponzorált szünidő - a táborozás és egy phenjani látogatás - 270 dollárba (62 ezer forintba) kerül egy-egy külföldi vendégnek.

A nyári nemzetközi tábor közel harminc éve működik. Eredetileg a baráti országokkal való kapcsolat szorosabbra fűzését tűzték ki céljául, de észak-koreai illetékesek most azt mondják, hogy bárhonnan szívesen látják a fiatalokat, akár az Egyesült Államokból is.

A táborozás alatt a résztvevők némi betekintést kapnak a külvilágtól szinte hermetikusan elzárt ország életébe, ám a táborozók persze olyan körülmények között nyaralhatnak - televízióval és videojátékokkal felszerelt légkondicionált szobákban -, ami a legtöbb észak-koreai gyerek számára elérhetetlen.

Lehet ámulni-bámulni, tényleg elég luxus... Kérdés, hogy valóban kik "élvezhetik":

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.