Tömött szájak

"Azt lefényképezi még, vagy elvihetem?"

Az okostelefonok megváltoztatták az emberek mindennapi életét, de nem feltétlenül a jó irányba...

2014.07.28 20:34ma.hu

Egy igen felkapott New York-i étterem az utóbbi időben sok kritikát kapott, ezért egy tanácsadó cég segítségét kérte a kétségbeesett tulajdonos. Mivel gyanították, a pincérek a ludasak abban, hogy a vendégek sokat panaszkodnak a lassú kiszolgálás miatt, a szakértők elővettek egy 10 évvel ezelőtti videó felvételt az étterem egy napjáról, és összehasonlították egy 2014-es hajtós nappal.

Az eredmény? Megdöbbentő!

45 vacsorázó kiszolgálását hasonlították össze és arra a megállapításra jutottak, hogy 10 éve a vendégek megérkezésétől a távozásukig 1 óra 5 perc telt el átlagosan: az emberek leültek, átnézték az étlapot, megrendelték a vacsorát, megették majd fizettek és távoztak.

Ezzel szemben 2014-ben az átlagos étteremlátogatás 1 óra 55 percet vett igénybe. Miért?

Nos, a vendégek megérkeztek, megkapták az asztalukat és az étlapot. A 45-ből 18-an inkább átültek máshova. Ezek után elővették a telefonjukat, és itt kezdődik az őrület. A pincéreknek sok esetben segíteniük kell csatlakozni a Wi-Fi-re, csoportképet kell készíteniük, ami ugye elsőre sose sikerül és hát ezalatt - horribile dictu - a felszolgálóból lett fényképészek percekig nem tudtak a többi vendéggel foglalkozni. A helyzet az, hogy az emberek hosszú percekig ki sem nyitják az étlapot, mert fényképezgetnek, vagy csak nyomkodják a telefonjukat, mire nagy nehezen sikerül megrendelniük az ételeket, legalább 20 perc telik el.

Ezek után kezdődik az ételfényképezés, a haverok fényképezése, új képek készítése, mert az első nem lett jó. Ismét eltelik vagy 5 perc. Ráadásul minden ötödik vendég visszaküldi az ételét, ami rejtélyes módon kihűlt.

A vacsora végeztével szintén legalább fél óra telik el, mire sikerül kikérni a számlát és ki is fizetni azt. Persze ez idő alatt a telefonokon gépiesen járnak az ujjak. Külön vicces, hogy a 45-ből 8 vendég ütközik össze valakivel kifelé menet, mert még mindig a telefont nyomkodja. Valószínűleg épp a negatív kritikát fogalmazza meg az étteremről…

Ekkora gond lenne?


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.