Saimir Strati ismét megcsinálta

Szívószálakból állított fel újabb rekordot az albán mozaikművész

A világ legnagyobb, műanyag szívószálakból készült mozaikképét alkotta meg Saimir Strati ismert albán mozaikművész, aki ezzel újabb rekordot állított fel a mozaikok világában.

2014.07.27 19:12MTI

Az Adam's Apple (Ádám almája, vagy ádámcsutka) elnevezésű, 30 négyzetméteres képen egy alma látható, amelybe beleharaptak. A több mint 150 ezer szívószálból összerakott alkotást szombaton este hitelesítette a világ legnagyobbjaként a Guinness Világrekordok a délnyugat-albániai Fier városban.

A pályafutását ókori régészeti leletek restaurálásával kezdő mozaikművész húsz napon át napi 16 órát dolgozott művén az albániai város fő közparkjában.

Eddig még senki sem használta a szívószál-technikát, így a kép világrekordnak számít egy újabb kategóriában - jelentette ki Strati, aki már hét, a Guinness által is elismert mozaikrekordot mondhat a magáénak.

A 48 éves alkotó azt állítja, hogy a szívószálkép elkészítésével nem pusztán újabb rekord felállítása volt a célja, hanem világos üzenetet akart megfogalmazni a környezet védelmének fontosságáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.