Oroszbarát sörreklámban szerepel a sztár

Mindenki David Duchovny ellen

Amerikában és Oroszországban is megosztja a közvéleményt David Duchovny amerikai színész szerepelése egy "hazafias" hangvételű orosz sörreklámban.

2014.07.27 18:42MTI

A két és fél perces reklámklipben a főleg az X-akták és a Kaliforgia című, nagysikerű tv-sorozatokból ismert színész arról beszél, hogy mi minden lehetett volna, ha orosznak születik: például űrhajós, balett-táncos, rocksztár, jégkorongozó.

"Oroszként van mire büszkének lenni" - hangoztatja Duchovny, miközben magasba emeli a reklámozott sörféleséget. A színész korábban azt vallotta, hogy apjának orosz és lengyel gyökerei vannak, nemrég azonban elárulta, hogy családja valójában ukrajnai származású.

Az angol-orosz nyelvű videó, amelyet vasárnapig több mint egymillióan töltötték le, ellentmondó véleményeket, de főleg fanyalgást váltott ki mind az Egyesült Államokban, mind Oroszországban. A Globalpost című amerikai internetes hírportál szerint egy "rosszul időzített, nacionalista" reklámklipről van szó.

Oroszországban a Kreml-párti Rosszija-24 azt vetette Duchovny szemére, hogy "ukrán származása ellenére nem átallott részt venni egy reklámban, amellyel egy rakás pénzt keres, és amelyben szülőhazánkat, Oroszországot magasztalja".

Egy orosz Twitter-felhasználó attól tart, hogy a francia Depardieu-höz hasonlóan talán Duchovny is "megbolondult" és orosz állampolgárságot akar. Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes viszont Twitter-üzenetében védelmébe vette a reklámot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.