Saint-Tropez-ban

Milliókat gyűjtött környezetvédelemre DiCaprio

Több mint 25 millió dollár (5,7 milliárd forint) gyűlt össze környezetvédelemre Leonardo DiCaprio Saint-Tropez-ban tartott jótékonysági estjén.

2014.07.24 23:30MTI
Leo mint a Wall Street farkasa (fotó: FB/LeonardoDiCaprio)

A francia riviérán, egy Saint-Tropez közeli szőlőbirtokon szerda este megrendezett gálaesten 500 vendég vett részt a showbiznisz világából és az üzleti élet más területeiről, 7500 és 130 ezer dollár (1,7-30 millió forint) közötti belépőjegyek ellenében. Az est része volt egy jótékonysági aukció is, amelynek bevétele DiCaprio környezetvédelmi alapítványának kasszájába folyt be.

A gálán a U2 énekese, Bono John Lennon fiával, Juliannal közösen előadta a Stand By Me egyik verzióját, majd egymillió dollárért (228 millió forint) dobra került gitárja. Szintén 1 millióért vett egy Picasso-festményt Patrice Motsepe dél-afrikai bányamágnás. Leonard Blavatnik ukrajnai születésű amerikai üzletember tovább ment: nem kevesebb, mint 6 millió dollárt (1,37 milliárd forint) fizetett Damien Hirst kortárs angol művész egyik szobráért.

DiCaprio maga is azt adta, amit tudott: 2,4 millió dollárért (550 millió forint) adta el egy leendő filmjének két szerepét, de árverésre bocsátotta Harley-Davidsonját is, amelyet Martin Scorsese és Robert De Niro aláírása tett még vonzóbbá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.