Hiába mondják, hogy nem a szex a lényeg

Szexadót vetnének ki a tantramasszőrökre

Bíróság kötelezte az emelt adó megfizetésére egy masszázsszalon tulajdonosát, amit az adóhatóság kivetett rá, mondván, a tantramasszázs valójában egy kategóriába esik a bordélyházak szolgáltatásával.

2014.07.23 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Ambro

Felháborodottan fogadta egy stuttgarti masszázsszalon vezetője a német Baden-Württemberg bíróságának ítéletét, mely szerint tevékenysége nem az általános adó hatálya alá tartozik, hanem ugyanazt a százalékot kell fizetnie, mint a bordélyházaknak és a swingerkluboknak. A döntés azt követően született, hogy tavaly novemberben a tulajdonos, Monica Kochs panaszt nyújtott be, amiért 2012 januárjában és februárjában 840 euró szexadó megfizetésére kötelezték. A bíróság megvizsgálta a tantramasszázs jellegét és arra jutottak, hogy mivel "közvetlen lehetőséget ad a szexuális élvezetekre", ezért a 2012-es "szórakoztató adó" hatálya alá tartozik a szalon.

A felperes azzal érvelt, hogy a tantrikus masszázs nem tartozhat a szexadó körébe, ugyanis a célja az általános jó közérzet és az önismeret, és ezek sokkal fontosabbak, mint az, hogy masszázs közben szexuális örömben is részük van a vendégeknek. "Bár a masszázs során a nemi szervek területét is érintjük, a kezelés fő célja nem a kielégülés" - magyarázta Kochs.

A bíróság szerint azonban az, hogy masszázs közben a nemi szerveket is intenzíven ingerli a masszőr, megfelel annak a kitételnek, amely alapján érvényesnek lehet tekinteni a szórakoztató adót. A döntés nem jogerős, egyelőre lehetősége van a szalon tulajdonosának fellebbezni ellene - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.