Hosszú élet

A világ legidősebb embere lehet egy vietnami asszony

Egy 121 éves vietnami asszony lehet a világ legidősebb embere, ha azt a Guinness Világrekordok szervezete is elismeri. A nő 11 gyermeknek adott életet és szerinte az optimizmus a hosszú élet titka.

2014.07.23 10:20MTI

Nguyen Thi Tru, aki a hajdani francia gyarmati hatóságok által kibocsátott dokumentumok tanúsága szerint májusban betöltötte a 121. születésnapját, az ország legidősebb embere - közölte egy, a helyi rekordokat gyűjtő szervezet.

A Guinness-rekordok adatbázisában jelenleg egy 116 éves japán asszony, Okava Miszao szerepel a világ legidősebb embereként. A Vietnami Rekordok Szervezete ezért a Guinness Világrekordokhoz fordul, hogy ismerjék el Nguyen Thi Tru elsőségét.

A vietnami hölgy 11 gyermeket szült, közülük azonban már csak 4 él. Jelenleg legfiatalabb fiának családjával él Ho Si Minh-városban. Korábban elmondta: a hosszú élet titka az egészséges táplálkozás, az optimista szemlélet és mások segítése.

A Vietnami Rekordok Szervezete bejelentette, hogy hamarosan közzéteszi a legidősebb vietnami férfi, a legidősebb vietnami házaspár és a legidősebb vietnami ikrek kilétét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.