Nem sokat élt az emlékfa

Fertőző bogarak megölték George Harrison fenyőjét

Mindössze tíz évet élhetett az a fenyő, amit az egykori Beatles-tag emlékére ültettek egy Los Angeles-i parkban. A fa zarándokhellyé vált, de most elpusztult, mert egy bogár megfertőzte.

2014.07.23 08:29ma.hu
Ennyi maradt a fából (Fotó: YouTube)

Ki kellett vágni Los Angelesben a Griffith Parkban, a csillagvizsgáló közelében álló fenyőfát, amit 2004-ben ültettek George Harrison emlékére, a fát ugyanis megfertőzte egy bogár és ez a pusztulását okozta. Az egykori Beatles-tag az utolsó napjait ebben a városban töltötte, mielőtt 58 éves korában, 2001-ben legyőzte őt a tüdőrák. A tiszteletére állított fa, amely azóta zarándokhely lett a rajongók számára, csaknem 3 méter magasra nőtt, mielőtt a bogár megtámadta.

A Los Angeles-i városi tanács ügyintézője ígéretet tett rá, hogy még ebben az évben pótolják a most elpusztult fenyőt, amelynek lábánál egy kis tábla hirdette "a nagyszerű humanitárius emlékét, aki megérintette a világot művészként, zenészként és kertészként", és egy idézet is olvasható Harrisontól, miszerint "legyenek az erdők zöldek, minden fának zöldnek kell lennie".

George Harrisont a halála után a Hollywood Forever Temetőben hamvasztották el, majd a hamvakat hindu hagyományok szerint az indiai Varanasi közelében, a Gangesz és a Yamuna folyókban szórták szét egy közeli hozzátartozója jelenlétében szervezett ceremónián.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.