Skye McCole Bartusiak halálának oka még ismeretlen

Holtan találták Mel Gibson "lányát"

Egyelőre tisztázatlan, mi okozhatta Syke McCole Bartusiak halálát, aki még gyermekszínészként vált ismertté A hazafi című filmben, ahol Mel Gibson lányát alakította.

2014.07.21 10:51MTI
Fotó: Wikipedia

Holtan találták Skye McCole Bartusiak 21 éves amerikai színésznőt, A hazafi című film egykori gyerekszereplőjét. Bartusiak a szülői házhoz tartózó garázslakásban élt Texasban. Édesanyja vasárnap közölte a halálhírt, elmondása szerint lánya barátja találta meg vasárnap Skye élettelen testét a lakásban az ágyon. Helen Bartusiak megpróbálta újraéleszteni lányát, de sikertelenül.

Az anya szerint lánya egészséges volt, nem ivott, nem drogozott. A halál oka egyelőre ismeretlen, az édesanya elmondása szerint ugyanakkor Skye az utóbbi években többször szenvedett epileptikus görcsöktől. Bartusiak halálára kollégája és barátnője, Abigail Breslin hívta fel a figyelmet Twitter-oldalán. "Az egyik legközelebbi barátnőm ma elhunyt. Olyan volt nekem, mintha a testvérem lenne. Össze vagyok törve" - írta A család kicsi kincse című komédia sztárja.

Első szerepét Bartusiak Az évszázad vihara című televíziós minisorozatban kapta 1999-ben, majd eljátszhatta első játékfilmes szerepét is a szintén 1999-ben készült, Az árvák hercege című Oscar-díjas alkotásban. Játszott a 2001-es Ne szólj száj című filmben és a 24 című akciósorozatban is 2002-2003-ban.

Legismertebb szerepét A hazafi című, 2000-ben készült történelmi drámában alakította Benjamin Martin volt katona (Mel Gibson) lányaként. Legutóbb a Sick Boy című 2012-es filmben szerepelt. Édesanyja elmondása szerint Bartusiak épp első olyan filmjének előkészítésén dolgozott, amelynek ő lett volna a producere és a rendezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.