Rendőrt akart hívni a felháborodott vásárló

"Jöjjenek gyorsan, késsel szeleteli a narancsot!"

Rendőri segítséget kért egy brit vásárló, amikor észrevette, hogy a pult mögött álló eladó egy késsel darabolja a narancsot és más citrisféléket. A vevő szerint ez illegális.

2014.07.21 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Master isolated images

Bár nem telik el úgy hét, hogy ne figyelmeztessék a brit hatóságok az embereket a felesleges segélyhívások veszélyeire, mindig vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy az életmentésnél is fontosabb bejelentenivalójuk van. Mint például az a nő, aki azzal hívta fel a 999-et, hogy az egyik bevásárlóközpontban az eladó a pult mögött egy késsel szeleteli a déligyümölcsöket. A bejelentő szerint igazságtalanság a munkavállalót arra kényszeríteni, hogy éles szerszámmal dolgozzon, ugyanis a szabályok értelmében nem lehet kést használni nyilvánosság előtt. A központos nem veszítette el a türelmét, azt javasolta a hívónak, hogy az üzletvezetővel próbáljon beszélni.

A hívás pénteken délután 5 körül futott be a manchesteri rendőrségre, a vizsgálat pedig kiderítette, hogy amikor a vásárló odalépett a késsel dolgozó alkalmazotthoz, ő letette a "veszélyes" eszközt és kiszolgálta a vevőt.

A központi segélyszolgálat szóvivője az eset után ismételten felhívta a figyelmet, hogy ezt a számot tényleg csak vészhelyzetben tárcsázzák, és felidézte azt az esetet, amikor egy részeg rajongó Sir Alex Fergusonnal szerette volna a 999 segítségével megbeszélni, miért esett ki a csapat a bajnokságból, de olyan is előfordult, hogy valaki azért hívta fel a sürgősségi számot, mert elvesztette a lakáskulcsát és "nem akarta felébreszteni a szomszédokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.