Nem volt rács az állatkert ragadozója körül

Szabadon kószáló oroszlán kapta el a kislányt az állatkertben

Az állatkert különleges attrakciónak szánta, hogy még a nagyvadakat se zárja ketrecbe, ám kis híján tragédiába fordult az óvatlanság: az egyik oroszlán elkapott egy négyéves gyermeket.

2014.07.21 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/James Barker

Egy szinte teljesen szabadon heverő oroszlán csapott le egy négyéves kislányra a dagesztáni (Délnyugat-Oroszország) fővárosban, Makhachkalában a Drakon Állatkertben, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. A kis Nikita az édesanyjával, Nina Chabarvóval sétált az állatkertben, ahol még a nagyobb ragadozókat sem zárják ketrecbe, csupán egy vékony bőrszíj korlátozza a mozgásukat, de a látogatókat sem védi korlát vagy más biztonsági eszöz, amely mutatná, hogy hol van a biztonságos közelség határa.

A kifutója lépcsőjén heverő oroszlán váratlanul felugrott és megragadta a gyermeket, aki édesanyja villámgyors reakciójának köszönheti, hogy megmenekült: a sikoltozó és hirtelen odaugró nőtől az állat valószínűleg megijedhetett és elejtette a "zsákmányát", és a gyermeknek az ijedtségen kívül nem esett baja, a városi helyettes ügyész, Borisz Mustafayev ugyanakkor megjegyezte, hogy az oroszlán könnyen megharaphatta volna Nikitát, ami halálos sérülést okozott volna.

"Nem engedélyezett, hogy olyan veszélyes állat, mint ez, csak egy vékony bőrszíjjal legyen kikötve, és természetesen az is illegális, hogy az oroszlánnak nem volt szájkosár az arcán" - jegyezte meg a helyettes ügyész. "Azt hittem, jó dolog, hogy lehetőségünk van ezeket az állatokat közelről nézni, de nagyon megdöbbentem, amikor az oroszlán lecsapott. Dermedten álltam a döbbenettől a működő kamerával a kezemben, aztán hirtelen vége lett" - mondta a 27 éves Alekszej Tadarov, aki a közelben épp az állatokat filmezte, amikor a pár másodperces villámtámadás lezajlott.

Az eset után az anya panaszt tett az állatkert ellen, a rendőrség vizsgálatot indított.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.