Kikérte az iskolából a fiúcskát az apja

Melléfogás: 10 éves kisfiút idéztek be esküdtnek

Bár nyilvánvalóan adminisztrációs hiba történt, törvénytisztelő állampolgárként az apuka nem kezdett tiltakozni, hanem jelentette az iskolában, hogy fia pár napig nem fog bejárni.

2014.07.18 09:39ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Kittisak

Szokatlan indokkal kérte ki a nyáron is zajló iskolai tanfolyamról az apja a 10 éves Jake Alkert: az angliai Aintree-ben élő kisfiú néhány napja idézést kapott a liverpooli bíróságtól, miszerint egy perben esküdtként kell részt vennie. Bár Stephen és Paula Alker biztosra veszi, hogy adminisztrációs hiba miatt kapott a fiuk behívót, azt mondták, törvénytisztelő állampolgárként azt tették, amit tenniük kell: bejelentették a gyermek várható hiányzását.

"A 10 évesek nem sok levelet szoktak kapni, ezért felnyitottam, a feleségem pedig elképedt, teljesen kiborult" - mondta a 45 éves apa. Persze amikor értesítette a tanárokat, hogy fia várhatóan hiányozni fog a következő héten, mindenki nevetett a hivatal tévedésén. A bíróság szóvivője ugyanakkor nem találta viccesnek az esetet és minden komolyságát bevetve magyarázta el, hogy ilyen esetekben, ha valaki nem felel meg az esküdti kiválasztás feltételeinek, arról bejelentést kellene tenniük az illetékes hatóságnál.

Egyébként bármennyire is meglepő, a brit hivatalnokok tévedése nem a legnagyobb: néhány hónappal ezelőtt az amerikai törvényszékre egy németjuhászt idéztek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.