Sosem látták csövek nélkül

Megphotoshopolták a halott kislányt, az apa meghatódott

Ritka az, amikor pozitívan értékeljük, hogy a Photoshop segítségével mindenféle manipulációkra kapunk lehetőséget, ám ezúttal valóban csodaszép dologban segített a képszerkesztő program.

Megható Photoshop: Sophie csövek nélkül képgaléria

2014.07.16 12:29ma.hu
Sophie eredeti képe (Fotó: Nathan Steffel - A galériához KATT a képre!)

Vadidegenek mozdultak egy emberként, amikor egy gyászoló apa közzétette az interneten a hathetes korában elhunyt kislánya képét és azt kérte, hogy a sokszor szidott képszerkesztők segítségével ezúttal próbálják meg enyhíteni a fájó emlékeket. Nathan Steffel kislánya, Sophie egy veleszületett rendellenességgel jött a világra: haemangioma, azaz egy jóindulatú vérérdaganat volt a májában. Bár a szülők már a születése előtt tisztában voltak vele, hogy gyermekük milyen egészségügyi kockázattal fog megszületni, ám el sem tudták képzelni, hogy milyen lenne, ha elvetetnék - csak bíztak a csodában.

A babán egy új máj segíthetett volna, és fenn is volt a várólistán, de még mielőtt donort találhattak volna neki, hat hét után véget ért rövidke élete. Az apa ekkor tette közzé a róla készült képet, amin Sophie inkubátorban fekszik, testét pedig körülszövik a csövek. "Csak ilyen képeket tudtunk róla csinálni, mert sosem lett eléggé jól ahhoz, hogy elhagyhassa a kórházat" - írta a megtört szívű apa a szívszorító kép alá.

Az eredmény még őt is meglepte, egy idő után már válaszolni sem tudott az őt elárasztó fotókra. Aki egy kicsit is értett a képszerkesztéshez és a retusáláshoz, mind gőzerővel látott neki, hogy eltüntessék Sophie körül a csöveket, míg Nathan már választani is alig tudott a szebbnél szebb képek közül: Sophie gyönyörűbb az egyiken, mint a másikon, és szülei immár nem egy szomorú képet őrizgetnek az emlékükben, hanem olyannak láthatják korán elment kisbabájukat, amilyennek szerették volna.

Sophie az egyik módosított képen (Fotó: Nathan Steffel - A galériához KATT a képre!)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.