Holtan találták Thaiföldön

Agyaraiért ölték meg a Nagy Sándor-filmben szereplő elefántot

Lefűrészelt agyarakkal, holtan találták pénteken Thaiföldön a Khlao nevű ötvenéves elefántot, amely egykor a Nagy Sándor, a hódító című filmben is szerepelt.

2014.07.11 13:39MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

A csaknem öttonnás bikát valószínűleg megmérgezték - mondta el a Bangkok Post című lapnak az állat gondozója.

Khlao Ajatthaja tartomány egyik elefánttáborán kívül, egy fához láncolva töltötte az éjszakát, mert viselkedése egy ideje agresszívvá vált. A tábor tulajdonosa szerint a tettesek feltehetőleg tinédzserek vagy drogfüggők lehettek: a profi vadorzók tudták volna, hogy az agyarakat egészen fent kell levágni ahhoz, hogy különösen sokat érjenek.

Khlao szerepelt Oliver Stone 2004-es Nagy Sándor, a hódító című filmjében, amelyet részben Thaiföldön forgattak. Az elefántagyarból főként ékszert és dekorációt készítenek. Bár értékesítése évek óta tilos, a feketekereskedelem tovább virágzik.

Mivel Ázsiában becslések szerint csupán 30 ezer elefánt él vadon, a legtöbb állatot Afrikában ölik meg, évente több mint 20 ezret. Thaiföld pedig a törvény adta kiskapuk miatt a csempészett áruk Mekkája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.