Végül is nem halt bele...

Nagyon ciki: felöklelték a bikák a bikafelöklelés túlélőkönyvének íróját

A bikafuttatás túléléséről szóló könyv szerzője is a pamplonai sérültek között. A fesztivál első napján, hétfőn négyen sérültek meg, kedden nem történt sebesülés.

2014.07.09 16:26MTI

Két férfit, köztük egy olyan amerikai szerzőt ökleltek fel bikák szerdán, a világhírű pamplonai bikafuttatás harmadik napján, aki könyvet írt arról, hogyan lehet túlélni a bikák előli menekülést.

A 32 éves Bill Hillmannek a combjába, egy 32 éves spanyol férfinak pedig a mellkasába döfte bele a szarvát egy bika.

Hillman amúgy tapasztalt részvevője a bikafuttatásoknak, egy évtizede rendszeres résztvevője a világhírű eseménynek. How to Survive the Bulls of Pamplona (Hogyan éljük túl a pamplonai bikákat) című, három szerzőtársával - John Hemingway-jel, Joe Distlerrel és Alexander Fiske-Harrisonnal - közös könyve nemrég jelent meg.

Három másik ember is kórházba került szerdán, de ők mind esés következtében szenvedtek sérülést. A fesztivál első napján, hétfőn négyen sérültek meg, kedden nem történt sebesülés.

Az Ernest Hemingway Fiesta című regényében is megörökített nagy múltú rendezvényen minden évben emberek tucatjai sebesülnek meg a bikák elől futva a navarrai székhely szűk és kanyargós óvárosi utcáin.

A feljegyzések kezdete óta, vagyis egy évszázad alatt 15 ember vesztette életét a fesztiválon. Az utolsó tragédia 2009-ben történt, amikor egy 27 éves madridi férfit öklelt fel egy bika.

A reggeli futásban résztvevő bikákat délutánonként leölik a torreádorok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.