62 évesek

"Túlélte" az eredeti sziámi ikreket egy amerikai testvérpár és világrekordra tör

Életének 62. évét, nyolcadik hónapját és nyolcadik napját töltötte be szombaton egy összenőtt amerikai testvérpár, és ezzel "túlélte" a nevezetes 19. századi sziámi ikreket, Csang és Eng Bunkert, akikről az összenőtt testvérek közkeletű elnevezésüket kapták.

2014.07.06 17:03MTI
hirdetés
Forrás: Wikipédia

Az eseményt kisebb ünnepséggel nyugtázta az Ohio állambeli Beavercreekben élő testvérpár, amelynek azonban fő célja megérni ez év októberét, amikor a földkerekség legtovább élő sziámi ikreiként ismerheti el őket a Guinness Világrekordok könyve.

A hasuknál összenőtt Donnie és Ronnie Galyon több közös szerven osztozik, ami komoly problémát okozott négy éve, amikor Ronnie-t vírus támadta meg, és a fertőzés Donnie egészségére is kihatott.

A testvérpárt évtizedekig vásári látványosságként mutogatták, amikor az 1970-es években az Egyesült Államokban ez a szokás kiment a divatból, Mexikóban és más latin-amerikai országokban.

A vásári és cirkuszi szerepléstől 1991-ben vonultak vissza, és négy évvel ezelőtti betegségük óta Jim nevű öccsük és annak felesége gondozza őket a nap 24 órájában. Idejük javát egy nekik épített speciális ágyon töltik, amelyen anélkül pihenhetnek, hogy hol egyiküknek, hol másikuknak kellene a hátán feküdnie, összenyomódva a másik súlya alatt.

A kórházi szakemberek tervezte speciális ágyat négy éve kapták, amikor a testvérek egészsége válságos állapotba került, és a helyi közösség összedobott 170 ezer dollárt otthonuk felújítására. Az ikrek egészségi állapota jelentősen javult az elmúlt években, öccsük szerint részben az új ágynak köszönhetően.

Manapság már képesek önállóan lábra állni, és elmenni hazulról horgászni, baseballmeccsre, vendéglőbe. Mint öccsük az amerikai médiának elmondta, az ohiói sziámi ikrek leghőbb vágya, hogy a leghosszabb életkort elérő összenőtt ikrekként ismerje el őket a rekordok könyve.

Az eddigi rekordot egy olasz testvérpár tartja, Giacomo és Giovanni Battista Tocci, akik 1877-ben születtek és 63 évesen haltak meg. Az összenőtt ikrek elnevezését adó "sziámi" testvérpár 1811-től 1874-ig élt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.