Egy másodperccel előzték meg a briteket

Finnek lettek a feleségcipelés világbajnokai

Egy hazai pár nyerte a 19. feleségcipelő világbajnokságot a finnországi Sonkajarviban, de csak egy másodperccel megelőzve a másodikként befutó brit párost.

2014.07.07 01:30MTI

Ville Parviainen és Janette Oksman 63,75 másodperc alatt abszolválta a 253,5 méteres akadályfutást szombaton a Helsinkitől északra fekvő városban. A második legjobb teljesítményt egy brit házaspár, Rich Blake Smith és Anna Marguerite Smith nyújtotta.

Az asszonnyal nehezített akadályfutásra a világ tucatnyi országából, köztük Japánban, Ausztráliából és az Egyesült Államokból érkeztek résztvevők. A szabályok szerint a feleség (partnernő) nem lehet fiatalabb 17 évesnél és nem nyomhat kevesebbet 49 kilónál.

A verseny elnevezése ellenére a résztvevőknek nem kell házaspároknak lenniük, egyedülálló férfiak akár a szomszéd feleségét kölcsönkérve is indulhatnak.

A "feleséget" sokféleképpen lehet vinni, de a legnépszerűbb mód, hogy a partnernő fejjel lefelé, lábaival a férfi nyaka köré kapaszkodik. Finnország a világ élvonalába tornászta magát a furcsa versenyeket illetően olyan bajnokságokkal, mint a nemzetközi léggitárverseny, a mocsári focitorna vagy a mobiltelefon-hajító viadal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.