Most már nem esne pánikba egy balesetnél

Súlyos fejsérülés tette próbára Lilu lélekjelenlétét

A leggyakoribb strandbaleseteket mutatta be a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat egy szezonnyitó sajtóeseményen, amelyen többek közt Lilu is kipróbálhatta, mit tenne egy váratlan szituációban.

Súlyos sérülteket látott el Lilu képgaléria

2014.07.04 14:29ma.hu

Egy ártatlan strandröplabdázás is könnyen rossz véget érhet, és ha megtörtént a baj, jól jön a szakszerű segítség. A Magyar Vöröskereszt idén nyolcadik alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelyhez egy délután erejéig Lilu is csatlakozott.

Először egy vérző fejű és egy sérült vállú fiút kellett ápolnom, borzasztó élethű sebeket „sminkeltek” rájuk az önkéntesek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat tagjai megmutatták, hogyan kell szakszerűen ellátni a sérüléseket. Most már ha élesben találkoznék ilyen esettel, nem esnék pánikba, tudnám, mit kell tennem. Ezután egy babán szimuláltuk az újraélesztést, amit már megtanultam, amikor jogosítványt szereztem, most azonban felfrissítettem a tudásomat” – mondta el a műsorvezető.

Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek tudják, mit kell tenni baj esetén, ezért korábban ő is elvégzett egy speciális elsősegélynyújtó tanfolyamot.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Mielőtt a kisfiam megszületett, elmentünk a férjemmel egy baba-elsősegélynyújtó tanfolyamra. Ott elmondták, hogyan kell egy égési sérülést ellátni, mit kell tenni fulladás esetén, legrosszabb esetben hogyan kell egy babát újraéleszteni. Szerencsére sosem kellett ezt a tudásomat hasznosítanom, de biztonságot ad, hogy ha bármi baj van, nem vagyok tehetetlen” – mondta el Lilu.

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata segít a bajban 13 balatonparti település 20 strandján, június 30. és augusztus 22. között. A programban részt vevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látja el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket. A Magyar Vöröskereszt és a Telenor stratégiai együttműködése részeként egy okostelefon alkalmazás is bevezetésre került, amely megkönnyíti és meggyorsítja a parton dolgozó önkéntesek munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.