Mit is jelent manapság úriembernek lenni?

Dolhai Attila vérbeli gentleman

Vajon a mai világban léteznek még a klasszikus értelemben vett, igazi úriemberek? Vagy ez az elegáns, mindig érzékeny és kedves, udvarias férfitípus kihalni látszik? Dolhai Attilának ez nem csupán szerep!

Dolhai Attila minden percében gentleman képgaléria

2014.07.04 12:29ma.hu

A Budapesti Operettszínház népszerű színésze, Dolhai Attila nem csak jóképű és tehetséges, de a végletekig maximalista. Ez nem csupán azt jelenti, hogy próbálja mindenből a legjobbat kihozni, hanem azt is fontosnak tartja, hogy mindig tisztelettel és odafigyeléssel forduljon környezete felé. Attila vérbeli úriember, legyen akár a színpadon, otthon a családdal, vagy éppen amikor egy emlékezetes pillanatot ünnepel barátai és kedvenc Gentleman whiskey-je társaságában.

A gentleman szó hallatán a legtöbben rögtön egy makulátlan megjelenésű, sármos férfira asszociálnak. Számomra az úriemberség egy sokkal hétköznapibb dolog, és elsősorban nem a külsőségeken múlik. Én a nagylelkűséget és a tiszteletet párosítanám a fogalomhoz, nekem ez jelenti azt, hogy valaki igazi úriember” – osztotta meg véleményét Dolhai Attila.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

A színész úgy érzi, hogy ezt a mentalitást nagyban köszönheti neveltetésének, elsősorban szüleinek, akikre példaképként tekint, édesapját igazi gentlemannek tartja. Legfontosabb elveit, amelyek mentén ő is éli a mindennapjait, így fogalmazta meg a művész: „Mindent otthonról hozunk. Mutass követendő példát, és add tovább a gyermekeidnek azokat az értékeket, amelyeket a szüleidtől kaptál. Legyél segítőkész, amikor csak teheted, jótékonykodj!

A sztár maga is számtalan karitatív célú eseményen vesz részt, hol futócipőt húz, hol hangversenyen lép fel. „Nem az különböztet meg minket, hogy milyen szerepet töltünk be a társadalomban. Mindegy, hogy például pincérként egy whiskeyt töltünk ki a bárban, vagy éppen a színpadon elakadó hangú színészt segítjük ki súgóként. Az az apró kedvesség, tisztelet, odafigyelés számít, amivel embertársaink felé fordulunk. Mindenki előtt ott áll a lehetőség, ugyanis meggyőződésem, hogy ez egy életstílus, ami valójában független az anyagi háttértől. Olyan dolog, amely belülről fakad, és csakis rajtunk múlik” – tette hozzá a színész.

Még egy baráti jó tanács a gentlemanek whiskey-jének megalkotójától, Jack bácsitól: Tarts mértéket az alkoholfogyasztásban!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.