Családjuk végezte ki a két fiatalt

Átvágták az ifjú pár torkát, mert össze mertek házasodni

Megkötözték, majd egy kaszával vágták keresztül egy fiatal pakisztáni lány és újdonsült férje torkát, mert a lány családjának minden tiltakozása ellenére házasodtak össze.

2014.07.01 15:29ma.hu

Kegyetlenül kivégezte a saját családja a fiatal nőt és szerelmét, mivel ők - nem törődve a család rosszallásával - összekötötték életüket. A 17 éves lány és 31 éves kedvese a kelet-pakisztáni rendőrség szerint június 18-án házasodtak össze, annak ellenére, hogy a lány szülei a kezdettől fogva ellenezték kapcsolatukat. Muafia Hussein ugyanis egy olyan férfiba szeretett bele, aki alacsonyabb társadalmi rangon állt, és ezt nem nézték jó szemmel a szülők.

Bő egy héttel később, június 26-án azonban azzal csábították a lány szülei az otthonukba az ifjú párt, hogy megbékéltek Muafia döntésével és áldásukat szeretnék adni a kapcsolatukra, ezért a szerelmesek gyanútlanul megjelentek a szülői házban. Ekkor az ifjú asszony apja és anyja megkötözte őket és egy kaszával elvágta mindkettejük torkát. Bár a rendőrség letartóztatta a gyilkosokat, a falubeliek egy része nem ítéli el a tettükért őket, az ország számos részén ugyanis mindmáig él a becsületgyilkosság hagyománya - azaz teljesen elfogadott, ha egy nőt azért ölnek meg, mert viselkedését tisztességtelennek, szemérmetlennek tekintik.

Fotó: freedigitalphotos.net/samandale

Ehhez ráadásul még engedély nélküli házasságra sincs szükség, gyakorta ölnek meg ma is asszonyokat azért, mert énekelnek, kinéznek az ablakon vagy szóba elegyednek olyan férfival, aki nem a rokonuk. A család által nem jóváhagyott házasság azonban minden bűnök legsúlyosabbika a pakisztáni családok szemében.

Az Emberi Jogi Bizottság jelentése szerint csak tavaly 869 becsületbeli gyilkosság történt, ám a becslések szerint ez csak töredéke lehet a valóságnak, mert nagyon sok ilyen kivégzést nem is jelentenek. A pakisztáni kormány, amely jelenleg gazdasági problémákkal küzd és a tálib felkelésekkel szemben is helyt kell állnia, nem ér rá a központi statisztikákat vezetni ilyen ügyekben, de kidolgozott stratégiájuk sincs ellene - emlékeztetett a NY Daily News. Ráadásul a pakisztáni törvények értelmében ha egy nő gyilkosát elítélték, a család megbocsáthat a tettéért, és sokan akkor is úgy tekintik, hogy a gyilkosság meg sem történt, ha a bíróság azt mondja ki, hogy ártatlan a vádlott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.