Nem eresztette el a rablót

Legyűrte a betörőt a hős anya, rajta ülve várta a rendőröket

"Azt mondta, adjak neki egy pofont, aztán hagyjam futni. Mondtam neki, hogy a verést megkapja, de nem megy sehova" - mesélte a hős anyuka, aki ártalmatlanná tett egy betörőt.

2014.06.27 13:37ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/chanpipat

Azt mondta, ösztönből cselekedett, amikor meglátta a konyhaablakon bemászni készülő idegent és a házból kirángatva leteperte az utca közepén. Az angliai Middlesbrough-ban élő 28 éves Hayley Gibbs fejében egy pillanat alatt felelevenedtek a néhány évvel korábbi emlékek, amikor valóban betörtek a házába, és arra gondolt, hogy ez soha többé nem történhet meg. Így hát a pillanatok alatt felgyülemlett adrenalintól hajtva nekirontott a rablónak, elhajolt a felé lendülő ököl elől, aztán birkózni kezdett a vadidegennel, miközben a szomszédjának kiabált, hogy hívja a rendőröket. "Egy örökkévalóságnak éreztem" - emlékezett vissza a kétgyerekes anya.

"Csak azt tudtam, hogy nem fogom hagyni, hogy megszökjön. Azt mondta, üssem meg, aztán hadd menjen, de én azt feleltem neki, hogy a verés rendben van, de nem megy sehova. Még sosem láttam azelőtt életemben, mégis tudtam, mire készült." Aztán megragadta, kirángatta az utcára és ott várta a rendőröket, miközben egy pillanatra sem eresztette. "Amikor a rendőrök megérkeztek, azt mondták, hogy nem hiszik, hogy végig fogva tudtam tartani. Azt mondták, első alkalommal hallottak ilyet, hogy egy nő képes volt erre" - mesélte Hayley.

A nő házába 2006 áprilisában törtek be, akkor, amikor a legidősebb gyermeke, Leighton még csupán egy kisbaba volt. A tettest sosem kapták el, aki ellopta a kisfiú ruháit és a húsvéti tojásokat az emeletről. Azóta valahányszor kiteszi a lábát az otthonából, gondosan ellenőrzi, hogy minden ablak és ajtó zárva van-e, de arra egyáltalán nem volt felkészülve, hogy fényes nappal akar valaki betörni hozzá, akkor, amikor otthon van. A 23 éves Anthony Joseph Gunn beismerte a besurranást - más választása nemigen lehetett -, 12 hónapos börtönbüntetésre ítélték - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.