Motivációs oktatást tartott az aszfaltbetyár

Rendhagyó órát tartott Harsányi Levente a diákoknak

Valaha pincértanoncként indult útnak, ám mára sikeres műsorvezető lett belőle. Néhány jelenlegi, ugyancsak pincérnek készülő diák viszont kíváncsi volt Harsányi Levente titkára, ezért meghívták az iskolába.

Rendhagyó órát tartott középiskolásoknak Harsányi Levi képgaléria

2014.06.27 11:29ma.hu

Bár nem titok, sokan mégsem tudják, hogy egykor Harsányi Levente még felszolgálónak készült, sőt, évekig dolgozott is a tanult szakmájában, ami saját bevallása szerint sokat segített neki a ma ismert "beszélőkéje" kialakításában. Nem véletlen, hogy most a fehérvári úti Klebelsberg Kuno Szakközépiskola pincértanulói megkérték, tartson a saját életpályája bemutatásával egy rendhagyó, motivációs órát nekik, mesélje el, hogyan válhatott pincérből sikeres műsorvezetővé.

Fotó: Steiner Gábor (A galériához KATT a képre!)

"A tanulók először egy kicsit meg voltak illetődve attól, hogy én tartottam az órát, de ez normális. Ugyanolyanok, mint én voltam ennyi idős koromban. Kicsit félszegek, kicsit visszafogottak voltak, de gyanítom, hogy ha lementünk volna az iskola elé, akkor egy egész napot el tudtunk volna beszélgetni" - mondta Harsányi Levente.

A műsorvezető megnyugtatta a főleg pincér szakos hallgatókat, hogy jó helyen ülnek. "Én magam is felszolgálóként végeztem és kilenc évig pincérkedtem is. Nagyon szerettem, mert egyrészt jó csajozási lehetőség volt, másrészt pedig nagyon jól lehetett vele keresni. Az sem utolsó, hogy ott fejlődött hatalmasat a kommunikációs készségem is. Szerintem jól választottak, akik erre a szakra iratkoztak be, de mindig azt mondom, hogy azért jobb több vasat tartani a tűzben" - árulta el a műsorvezető, aki élvezte, hogy "tanár úrként" léphetett be az osztályterembe.

"Nagyon jól éreztem magam a tanári szerepben. Olyan már volt, hogy a médiáról beszéltem iskolában, de ilyen komplex előadást még sosem tartottam. Remélem, hogy tudtam nekik újat mondani. Én már akkor boldog vagyok, ha egy-két mondatot megfogadnak a mondandómból" - tette hozzá Levente.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.