Elmosták a gyászos gondolatokat

Tűzoltók locsolták vissza az öngyilkosságra készülő férfit

Elmosták az öngyilkossági szándékait a tűzoltók egy férfinak, aki a szerelmi csalódások miatt akart véget vetni az életének, de a nagynyomású vízsugár keresztülhúzta a számításait.

2014.06.19 07:29ma.hu

A nagynyomású vízágyúval szó szerint elmosták az öngyilkosságra készülő férfi szándékait a tűzoltók, bár előzőleg még úgy tűnt, csak a kifeszített ponyva mentheti meg az ugrani készülő áldozat életét. A 34 éves, Qingdao városban élő kínai férfi egy ötemeletes bérház egyik lakásában ült ki az ablakpárkányra, onnan akarta a mélybe vetni magát, ám még mielőtt megtette volna, megérkeztek a tűzoltók.

Az öngyilkosságok és azok kísérletei Kínában olyan gyakoriak, hogy az emberek már szinte nem is veszik komolyan, sőt, sokszor csoportokba verődve kötnek fogadásokat az utcán, hogy a halni készülő illető leugrik-e vagy sem. Akik meggondolják magukat, sokszor bevallják, hogy egy-egy népszerű tévéközvetítés tántorította el őket. Talán Jun Lo esete is egy lesz azok közül, amelyek reményt adhatnak a végsőkig elkeseredett embereknek.

Fotó: Fireman Training Center (Képünk illusztráció!)

A férfi a párkányon ülve elsorolta az összes szívfájdalmát, mintegy két órán keresztül siratta az elfuserált szerelmi kapcsolatait, a "rohadt munkahelyét" és a kilátástalanságot. A rendőrség szóvivőjének beszámolója szerint egyre jobban belelovallta magát a kesergésbe, és a hatóságok emberei már attól kezdtek félni, hogy bármelyik pillanatban eldobhatja magától az életét. "Egyszercsak fogott néhány ruhát, felgyújtotta és kidobta az épületből" - jegyezte meg a szóvivő.

A tűzoltók ekkor már készenlétben álltak a kifeszített ponyvával, hogy azzal kapják el a férfit, amikor leugrik, de végül más ötletük támadt: a fecskendőből nagynyomású vízsugarat eresztettek rá, ami kizökkentette az elkeseredett férfit. "A szó szoros értelmében visszakényszerítette őt a víz az ablakon belülre, ahol a tisztek el tudták őt kapni és leteperték" - számolt be az illetékes, aki azt is hozzátette, hogy a férfit a pszichiátriára szállították.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.