Későn vették észre, hogy halálos beteg

Egy héttel élte túl a 13 éves fiú az agydaganata felfedezését

A sors bizarr fintora, ami egy 13 éves fiúval történt: a gyerek elindított egy gyűjtést a rákkutatásért, de akkor még nem tudta, hogy pár héten belül őt is egy rosszindulatú daganat fogja megölni.

2014.06.13 12:29ma.hu

Amikor a 13 éves Arran Tosh elindította a gyűjtést a rákkutatásért, még fogalma sem volt arról, hogy néhány hét múlva ő maga is ennek a betegségnek fog áldozatul esni, ráadásul olyan gyorsan, hogy szinte felfogni sem lesz ideje. A brit kisfiú azért határozta el, hogy egy jótékonysági oldal segítségével 1000 fontot (380 ezer forint) gyűjt össze, mert nagynénjénél, Kerrynél mellrákot diagnosztizáltak. A gyűjtés kezdetekor azt is megfogadta, hogy ha teljesül a cél, leborotválja a fejét. "Vannak barátaim és rokonaim is, akik átestek vagy épp most harcolnak a rákkal, és szeretném felajánlani a segítségem, bármennyire kicsi is" - írta a gyűjtésért indított oldalon.

Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Aztán néhány héttel később egy rutin szemvizsgálaton vett részt, és az optikusnak feltűnt, hogy a normálisnál nagyobb a szeme mögötti nyomás, ezért kiírt egy MRI-vizsgálatot. Az eredmény egyértelmű volt: a kisfiú agyában daganat nőtt ki, ezért két nappal később, június 2-án sürgősségi műtétet végeztek rajta, de már hiába: hat napra rá Arran belehalt a betegségbe. Halála mégsem volt értelmetlen: az általa indított gyűjtési oldal forgalma a június 7-i halála óta több mint 11750 fontra (közel 4,5 millió forint) ugrott.

Arran édesanyja, a 43 éves Alison elmondta, hogy Arran, aki lelkes "énekes" és "színész" volt, valószínűleg elképedt volna az emberek nagylelkűségén. A kisfiú családja, beleértve a 18 és 20 éves nővéreit, Abbie-t és Chloét, valamint az édesapját, Stephent, most egy alapítványt szeretnének létrehozni Arran emlékére, hogy folytassák azt, amit a gyermek a halála előtt elkezdett. "Mindaz, amire valaha vágyott, az volt, hogy olyan ember legyen, aki másokat boldoggá tesz" - jegyezte meg a gyászoló anya.

"Mivel a tumor lassan növekedett, valószínűleg évek óta ott volt. Lehetett volna az is, hogy előadás vagy focizás közben egyszer csak összeesik. Nagyon fáj, de mégis jó érzésünk maradt, mert egy gyönyörű üzenetet kaptunk" - tette hozzá Alison Tosh.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.