Egy szidás miatt döntött a gyilkosság mellett

Benzinnel akarta halálra égetni a szüleit a kamasz

Kis híján sikerült megölnie a szüleit egy kamasznak, aki azért dühödött be rájuk, mert apja megrótta egy szerinte helytelen Facebook-bejegyzés miatt. Most 9 évig elmélkedhet a rácsok mögött.

2014.06.11 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/xedos4

9 év börtönre ítélték a 17 éves Michael Simont, aki tavaly októberben megpróbálta megölni a szüleit: benzinnel locsolta körbe az ohiói Liberty Townshipben álló házukat, különös figyelemmel a szülei hálószobájára és a folyosóra, majd meggyújtotta, hogy apja és anyja a lángokban vesszen oda. A kegyetlen bosszú gondolata azután született meg benne, hogy apja megszidta egy helytelen Facebook-bejegyzés miatt. A problémásnak mondott tinédzser ezután a naplójában részletesen leírta, hogyan fog végezni a szüleivel - számolt be a NY Daily News című amerikai hírhonlap.

Az egyébként kitűnő tanuló először megpróbálta őrültnek beállítani magát, de ezt a bíróság nem fogadta el, és a gyilkosság vádja mellett a gyújtogatást is felvették a vádpontok közé. A tárgyalás során a szülők mindvégig fiuk mellett álltak, aki az utolsó szó jogán elmondta, hogy szereti őket és sajnálja, amiért ilyen helyzetbe került. A fiú olcsón megúszta a gyilkossági kísérletet: a büntetés akár 33 év is lehetett volna, ráadásul a kiszabott 9 évet sem kell letöltenie, feltéve, ha az öt éves felfüggesztési idő alatt jól viseli magát.

A szülők meg vannak győződve róla, hogy fiuk nem akarta őket megölni, és megbánt mindent. Az apa, Perry Simon - aki a tűz elől kiugrott a második emeleti ablakon és bokatörést szenvedett, feleségéét, Sharont pedig a tűzoltók mentették ki tavaly október 23-án - azt mondta, az elmúlt hét hónapban igen nehéz helyzetben volt, mert úgy érezte, két kalapot visel, a szülőét és az áldozatét, és sokszor nem tudta, melyiket is kellene felvennie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.