Life Ball

Conchita Wurst is fellépett az "Élet bálján"

Az AIDS-kutatásokra és AIDS-betegek gyógyítására gyűjtő Life Ball (Az élet bálja) bécsi jótékonysági gála 2,3 eurót tiszta bevételt hozott.

2014.06.05 23:30MTI
Forrás: youtube.com

Az "Élet bálján" 1993 óta gyűjtenek adományokat az AIDS-kutatásokra és AIDS-betegek gyógyítására a bécsi városháza neogótikus épületében, tavaly 2,4 millió euró (740 millió forint) felajánlás gyűlt össze.

A szervezők csütörtöki közlése szerint a bevételből félmillió eurót osztrák segélyszervezetek kapnak. A többi pénzzel külföldi programokat támogatnak, köztük a volt amerikai elnök Bill Clinton által alapított Clinton Health Access Initiative programot, amely idén a HIV-fertőzés anyáról gyermekre történő terjedésének megakadályozásáért küzd Szváziföldön és a terhesek nők kábítószer-fogyasztása ellen és újszülöttjeik megmentéséért indított programot Ukrajnában.

A szombaton megrendezett gálának Ricky Martin volt a sztárvendége. A rendezvényen, amelyen részt vett Bill Clinton is, fellépett Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák győztese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.