Egy templomban vesztették el a lottószelvényt

Milliókat ért, mégis visszaadta a lottószelvényt a megtaláló

Egy templomban csúszott ki egy nyertes lottószelvény egy nő táskájából, a megtaláló pedig igazán becsületes volt: bár milliókat ért a nyertes cédula, mégis visszaadta a jogos tulajdonosának.

2014.06.04 12:56MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Ötvenmillió kanadai dollár (mintegy 10,3 milliárd forint) értékű, elveszett nyertes lottószelvényt juttatott vissza tulajdonosának egy kanadai nő. A szelvény egy templomi mise alatt csúszott ki a nyertes tárcájából, és az egyik odajáró hölgy találta meg.

A becsületes megtaláló megkereste a szelvény tulajdonosait, a kanadai Bramptonban élő házaspárt, Hakeem és Abiola Nosirut, akik azóta már fel is vették nyereményüket - tudósított a Toronto Star című lap online kiadása és a Kathpress osztrák hírügynökség. Közben azonban hetek teltek el.

"Napokig nem tudtam aludni, teljesen tönkrementem" - idézte fel Abiola Nosiru. Az idős pár egyelőre nem döntötte el, hogyan viszonozza a megtaláló becsületességét, egyikük azonban nem lenne túl bőkezű, mert így nyilatkozott: "Csak köszönetet szeretnék mondani".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.