Kleopátrát játszaná utoljára a színésznő

Végleg visszavonulna Angelina Jolie a filmvászonról

Kleopátraként láthatjuk utoljára a filmvásznon Angelina Jolie-t, a színésznő ugyanis a visszavonulást tervezgeti, hogy minden idejét a rendezésnek és a humanitárius munkának szentelhesse.

2014.06.03 07:29MTI

A Kleopátráról készülő életrajzi mozi lehet Angelina Jolie utolsó filmszerepe, mielőtt minden idejét a rendezésnek és a humanitárius munkának szenteli. Az Oscar-díjas amerikai színésznő a BBC Radio Five Live műsorában erősítette meg a Nílus királynőjének filmvászonra való visszatérését.

"Dolgozunk rajta. Különböző rendezők kerültek szóba és számos tárgyalás folyik. A forgatókönyvet Eric Roth jegyzi, aki kedves barátom és briliáns író" - fogalmazott Jolie, aki legújabb filmjét, a Demóna című Disney-produkciót népszerűsítette a műsorban. A hollywoodi híresség a Demóna múlt havi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy szeretne felhagyni a színészkedéssel, hogy a rendezésre és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként végzett humanitárius munkájára tudjon koncentrálni - olvasható a The Guardian című brit napilap honlapján.

"Csodálatos karrier áll mögöttem, és nagyon boldog vagyok, hogy ennyi lehetőségem nyílt a történetmesélésre és a munkára" - mondta a színésznő. "Biztos vagyok abban, hogy lesznek még filmek, de most örülök annak, hogy lehetőségem van a válogatásra és az ehhez hasonló karakterek eljátszására; szeretnék azonban az írásra és a rendezésre koncentrálni, de mindennek felett több időt szentelni az ENSZ-szel való közös munkámra" - tette hozzá Jolie.

Fotó: Wikipedia

A Kleopátra életéről szóló film munkálatai évek óta húzódnak. Többek közt James Cameron, Ang Lee és David Fincher is érdeklődött már a produkció iránt. A film forgatókönyve állítólag a Pulitzer-díjas Stacy Schiff 2010-ben megjelent Cleopatra: A Life (Kleopátra: egy élet) című könyvére épül.

A Jolie főszereplésével készült Demóna a globális kasszasikerlista élére tört bemutatása hétvégéjén. A Disney filmstúdió modern Csipkerózsika-feldolgozása a történet gonosz főszereplőjének szemszögéből mutatja be az eseményeket. A Robert Stromberg rendezésében készült családi filmre összesen 170,6 millió dollár (38 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a mozi nézők világszerte.

A hollywoodi filmsztár második rendezői munkája a tervek szerint decemberben kerül az észak-amerikai mozikba. Az Unbroken című film az amerikai olimpikon és második világháborús hős, Louis Zamperini életét kíséri nyomon, akinek repülője 1943-ban lezuhant, és a férfi két bajtársával együtt 47 napig sodródott a Csendes-óceánon, majd miután a japán partoknál földet ért, elfogták és két évet töltött hadifogolytáborban. A főszerepet a brit Jack O'Connell alakítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.